Bu yaz, şehir trafiği çok olaylara gebe, bilesiniz?...


Bu makale 2016-05-30 23:57:57 eklenmiş ve 1748 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

İnsanı insan yapan değerlerdir.

 

 

Memleketimiz de ise önce arabamız. O günevde mi? arabamız cizilir mi? arabama bir park edecek alan bulayım gerisi önemli değil düşüncesi hakim olmuş bir ilçede yaşıyoruz. En küçük çalışmayı bile aracları için park alanı sayanlar o toplumda yaşayan insan olduğunu unutmuşlardır. Varsa yoksa arabalarının güvenli bir şekilde park etmektir.

 

 

İşte fotoğraf karesinde Bulancak Barbaros İlkokulu cevresinde ki bir çalışmayı fırsat bilip, çalışma alanına ve yolun tam ortasına insanları düşünmeden  bırakılan araçlar.  Arabasını öyle bir park etmiş ki, o okul yolu üzerinde ki öğrencileri, bebek arabası ile geçebilecek olan bir anneyi ve cevre insanlarının varlığından bile bir haberdar olmadan arabalarını bırakıp gitmişler. Çünkü önemli olan onun için bir park alanı bulmak başka bir düşünce yok...

 

 

İnsanı insan yapan söz ve davranışların birliğidir yaşam. Ne kadar çevremize saygı ve düşünceli davranırsak o kadar huzurlu ve rahat bir yaşam alanı oluştururuz kendimize. Ama ne yazık ki araçları insanlardan üste tutan bir topluluk oluverdik.

 

 

Bu anlamda politikacı ya da dini bir rehber olmak bir sınavdır. Adeta bu davranış biçimiyle mesele önce insan olmaktır. Ama bizde ise önce arabamız gelir. O alanda insan varmış veya insan yolunu kapatmışız hiç aklımızda bile yoktur. Oysa bu bilinçte olmadan bir yeri işgal etmek ise suçtur! Hem de İnsanlık suçudur!...

 

 

 

bulancakhaber.net olarak bizlerde insana saygı düşüncesinde arabaların plakalarını kapatıyoruz. Çünkü onların bir suçu yok? Suçlu onu oraya bırakan ve başka bir insanın önceliğini elinden alan, kendinden başkasını (arabasını) düşünen insanlardır.

 

 

 

Bu yaz Bulancak Trafiği keşmekeşliği, içinden çıkılmayan sorun olacak. Hele sahilimizi hiç düşünemiyorum bile...

 

 

Ayrıca Trafik ışıklarında ki kontrollu geçiş hakkı sunan kırmızı ışığın yanıp sönmesinin ne anlamına geldiğini bilmeyen ehliyetli insan topluluğu bakalım bu yaz ne yapacaklar.  Buna musade eden yerel yönetimler trafik akışını rahatlatacakları yere şehir içinde ve E-5 karayolu üzerinde kişiye özel park alanları açmaları, oto galericilerin kaldırımları kendi yeri gibi kullanmaları  trafiği altüst etmiştir.

Bulancak’ta şu anda plansız ve programsız bir trafik düzenleme çalışması yapıldığı açıkça görülmektedir. Buna bir diğer yerel yetkililerin ise ses çıkartmaması ve yönlendirmemesi sorunu daha da büyüttüğü açıkça görülmektedir.

 

 

 

Bu yaz trafik çok olaylara gebe bilesiniz.  

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi