Bu ilçenin Basını’nı daha ne kadar yok sayacaksınız?...


Bu makale 2015-08-19 23:04:11 eklenmiş ve 1556 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

Bu ilçenin Basını’nı daha ne kadar yok sayacaksınız?...

 

 

 

Bulancak Belediyesi, Bulancak Emniyet Müdürlüğü ve Bulancak Şoförler Odası ortaklığında Bulancak'ta hizmet veren şehir içi dolmuşlarına Güvenlik ve Takip Sistemlerinin takılması projesini FACEBOOK’tan takip edip halkımızla paylaşmak istedik.

 

Bulancak basınının olmadığı  Bulancak Belediye önünde ki programda Belediye Başkanı Recep Yakar'ın tanıtımda yaptığı açıklamada;

 

 "Şehiriçi dolmuş hizmeti yapan araçlara ilgili firma tarafından araç içi 4 güvenlik kamerası ve GPS Takip Sistemi yerleştirdiklerini “ sizler gibi bizde FACEBOOK’tan öğrenmiş bulunuyoruz.

 

 

Yapılan çalışma sonrasında takılan kameralar,araç içini, yolun önünü ve arkasını görmekte ve geriye dönük kayıt yapmakta olduğu açıklandı. Ayrıca bu sistem genel olarak merkezden de uydu üzerinden aracın hızı ve bulunduğu mekan takip edilebileceğide açıklandı.  

 

 

Biz basın emekçileri kamuoyunu bilgilendirme görevimiz gereği ve kamuoyununu ilgilendiren bu proje de şu soruları da sormadan geçemeyeceğiz.

 

·         Bu proje çalışması tüm araçlarda ve diğer hizmet veren Bulancak Giresun araçlarında da olacak mı?

·         Bu araçların tamamına takılacak süre tarihi belli mi?

·         Bu sistem araca binenlerin net olarak yüzlerini alabiliyor mu?

·         Uydu üzerinden takip edildiğine göre aranan veya daha önceden yapılan hırsızlar emniyetin de takip edeceği bir sitem mi olacak?

·         Ayrıca, ismi geçen kuruluşlarda bu sistemi takip edecek bir birim oluşturulacak mı?

·         Bu sorularımıza FACEBOOK’tan da olsa cevap alabilecek mıyız.

·         Yada SMS yolu ile ilçe halkına bilgi mi vereilecek.    

 

 

 

 

Bulancak’ta tüm ajans muhabirlerinin olduğu, hafta da 2 ve hafta da 3 gün çıkan sürekli yerel gazetelerin olduğu ve durumlarına göre yayın yapan basın camiasına bilgi verildi mi?

 

Ben, TRT, İHA Bulancak Muhabiriyim, her geçen gün takip sayısı artan bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni olarak şunu da sormak istiyorum?    

   

Yerel Yöneticilerin ilgi gösterdiği ve el üstünde tuttukları il dışından gelip, il-ilçe veya belde kaynaklarını basın altında kent dışına aktaran bu kuruluşlar da tanıtım hizmetleri için yaygın basın ve yayın kuruluşlarını neden çok rağbet gösteriyorlar.

 

Kısa bir anlatımla, il-ilçe veya belde siyasileri; kentin ekonomik hayatına el koyup, kaynaklarını kent dışına aktarmak için büyük sermaye ile aynı çizgide, yerel basını yok saymalarını kabul etmiyorum.

 

Yerel basının ekonomik kaynaklarıni, ayrıca halk ile iç içe yaşayan yerek basının emekçilerinin sesini kesmek isteyen bir düşünce ve kendine yakın basın ile kuçaklaşmalarına anlam veremiyorum.

 

Unutmayalım ki, Bulancak’ta basın adı altında ailesini geçindirmeye çalışan arkadaşların mücadelesine ve çabalarını yok saymak yerel iradecilerin unutmayalım ki gücünü azaltır.

 

 

Yerel yönetimler şunu da bilmelidirler ki, Yerel basınımız, birlikte davranabilme becerisini gösterdiğinde il-ilçe veya belde halkıyla bütünleştiğinde önünde kimsenin duramayacağını da bilmelerini isteriz.

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi