İskele sancak burası Bulancak!...


Bu makale 2015-06-20 14:48:22 eklenmiş ve 1556 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

İskele sancak burası Bulancak!...

Bulancak İskelesi İlçemizin ve bölgemizin adeta simgesidir. Böylesi bir tarihi olan ve ilçemizin, bölgemizin sembolu ve bir misyonu olduğu Bulancak iskelesine EYÜP BELEDİYESİ TEMZİLİK İŞL. MÜD.  Yazılı çöp konteynırlarının iskelenin girişine konulmasını anlan veremedik. Bu ypılan hizmeti kabul etmiyoruz.  

Her halde Bulancak’ı idare edenler Bulancak halkının nabzını yokluyorlar. Daha bir kaç gün önce, iskelenin girişin de bir tane bırakılan PEMBE çöp konteynırları internet ortamında haber konusu olmuş, buna bir anlam verilememişti. Şimdi karşımıza 2 tane Bulancak iskelesinin girişine PEMBE çöp konteynırlarını bırakma da neyin nesi!... Bu bana Nasrettin Hocanın “ama hocam kurtar bizi bu fillerden” masalını hatırlattı. Hani bir fil yetmez, 2’de yetmez, 3’ de yetmez ver allahım ver....

Eyüp Belediyesi, çok çöp konteynırlarınız varsa, Bulancak genelinde köy yolları üzerinde, ara ve iç kısımlarda o kadar çok çöp konteynırlarına ihtiyaç var ki, ne kadar gönderirseniz kabulumuzdur demek geliyor insanın içinden.  

Bulancak ilçesine ve bölgemize Bulancak İskelesi bir sembol olmuştur. Transıt yoldan geçenler ve bölge halkının gün içerisinde en az bir defa mütlaka gezdiği yer olarak bilinen Bulancak iskelesine başka bir Belediyenin ismi altında hizmet vermesi bölge halkı tarafından kabul görmezken, bu bizim ayıbımızdır dedirtti. Yetkililerin hangi düşünce ile çöp konteynırlarını buraya bıraktığını bilmiyoruz.  Amma,  yaptığınız bir işin takibçısı olarak birde kamuoyuna sorun bakalım. Bu çöp konteynırları Bulancak iskelesi için uygun mu?  diye. Haberi yazmadan önce iskele de sorduğum bir çok kişi bu çalışmanın yanlış ve ayıp olduğunu bizzat bizlere iletti. Hadi bakalım bir de siz sorun. İskele sancak burası Bulancak!...

 

Bu vesile ile bulancakhaber.net olarak, değerli bölge halkına, siz değerli okuyucularımıza ve özellikle siz değerli Bulancak ilçesini idarecilerine şöyle bir İskele hakkında bilgi sunalım.

Demokrat Parti Genel Başkanı Celal Bayar'ın, Giresun'un Bulancak ilçesine giderken kayığının alabora olması üzerine 1953 yılında yaptırdığı ve 272 metre uzunluğuyla döneminde Türkiye'nin en uzun iskelesi olma özelliğini taşıyan Bulancak İskelesi, devlet karayolunun sahil kenarına alınması ve Karadeniz Sahil Yolunun deniz doldurularak yapılması nedeniyle 125 metre kısalarak bölge halknın kullanımına sunulmuşur. 7 Mayıs 1953 tarihinde hizmete açılan iskelenin, Türkiye'nin o dönemdeki en uzun iskelesi olma özelliğini taşıyordu. Yakın bir dönemde devlet karayolunun 1961 yılında sahile alınması ve Karadeniz Sahil Yolu Bulancak Geçişi inşaatının deniz doldurularak yapılması nedeniyle, Bulancak İskelesi'nin 125 metre kısalarak bu unvanı elinden alındı. Fakat, yine o deönemde Karayolları Genel Müdürlüğü ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), iskelenin 60 metre uzatılması için aralarında bir protokol imzaladı. Ancak bu 60 mtre’nin 29 metresi yapıldı. Yanı sizin anlayacağınız 31 metre Karayolları Genel Müdürlüğü ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden (DLH) Bulancak halkı, Bulancak İskelesi için alaçaklı durumda.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi