Bulancak Belediye Meclis Üyeleri, biz sizi niye seçtik?


Bu makale 2015-06-02 00:02:04 eklenmiş ve 1680 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

Bulancak Belediye Meclis Üyeleri, biz sizi niye seçtik?

Adını bile konulmuş; Javalı Abdüselam Efendi Parkı, hayırlı ve uğurlu olsun.  

Bu parkı kim nasıl işletecek ve nasıl bir kazanç elde edilecek. Peki içinde ki üç mezar ne olacak.

Bu mezarlar kime ait, Javalı Abdüselam Efendi kimdir.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ı Facebook’tan takip ettiğimiz kadar, Bulancak eski cezaevi mevkii’nde ki parkı bırakın yapmayı adını bile koymuş durumda. Yakar, “Javalı Abdüselam Efendi Parkımızın inşaatı tüm hızıyla sürüyor” sözler gösteriyor ki, parkın adı bile konulmuş haberiniz ola. Artık bölge halkına sadece “Hadi hayırlı olsun” mu demek kalıyor. Açılışı ne zaman yapılacak.  

Bu yapılan parkın ticari bir boyutu olacak mı? Yoksa, bölge halkının kuş sesi ve su sesinin karıştığı bir yer mi olarak sunulacak diye düşünüle dursun, içinde ki inşaatın ne ve ne şekilde bölge halkının hizmetine sunulacağı merak konusu ola dursun, çoktan park için karar alınmış. Parkın içinde ki inşaat alanı ve yanında ki düz beton alanı hangi amaçla yapıldığı, birilerine adı ihale ile verildi diyecekleri yeni bir çay ocağı mı kuruluyor dedirtti.

Oysa, nasıl ve ne şekilde bölge halkına sunulacağı belli olmayan fakat içerisinde ummalı bir çalışma yapılan eski cezaevi mevkiin de her şey düşünülmüş durumda. Oysa bu ve buna benzer çalışmlar bilbortlarda üç boyutlu bölge halkına sunuluyor olmalıydı. Belediye Başkanı Yakar, çoktan parkı hazırlamış ve adını dahi koymuş durumda. Bulancak’ın değerleri, bilimadamları, sanatkarları ve birçok alanda tanınmış insanı varken, Javalı Abdüselam Efendi Parkımızın adıyla duyurulan kişi kimdir sorusu akıllara takıldı.

Küçük bir araştırma yaptığımız da GOOGLE’dan karşımıza çıkan bilgi karşısında ilçemizle ne gibi bir bağlantısı olduğu anlaşılamadı. Bu bilgiyi siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Abdüsselam Efendi 1786-1843

Tam adı Seyyid Abdüsselam b. Ömer b. Muhammed el-Mardini olan Abdüsselam Efendi, Hicri 1200 Miladi 1786 yılında Mardin'de doıdu. Çeşitli şehirlerde ilim tahsil ettikten sonra Mardin Müftülüğü yaptı. Aynı zamanda tedris ile meşgul oldu. Hicri 1259 Miladi 1843 yılında vefat etti. Kabri Tekke Mahallesindedir.

Eserleri:
Şerhu'l-Fatihati'ş-Şerife:Tamamen noktasız harflerle yazılan bu eser Bağdat Valisi Ali Rıza Paşa'ya takdim edilmiştir.
Risale fi'r-Red ale't-Tainin fi İ'cazi'l-Kur'an

Bir diğer araştırmamız da ise Bulancaklı Recep Hıdır’ın yazısı karşımıza çıktı. Fakat yasal uyarı gereği paylaşamıyoruz. Merak edenlerin GOOGLE de, Javalı Abdüselam Efendi yazmaları yeterli olacaktır.

Bulancak ilçesinde adına Milli Mücadele kahramını diyerek anıt yaptıkları yerde ki, bir kare taşı çapraz konularak adına anıt dedikleri sözde meydanlar varken böylesi güzel alanların bölge halkına sormadan soruşturmadan yapılmasına hiç de şaşırmıyoruz. Bulancak Belediye Meclis üyesi’nde her partiden temsilci yokmu, sizin bunlardan haberiniz yok mu. Sizi Bulancak halkı neden seçti, siz neden  oradasınız. 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi