İNSANÜSTÜ İNSAN; DOKTOR HAKAN...


Bu makale 2019-08-02 08:53:34 eklenmiş ve 80564 kez görüntülenmiştir.
Saliha Yayla

 

 

Giresun Kalesi'nin eteklerinde, 15 yıldır dağları mesken tutan arkadaşımız Doktor Hakan'ın anıtının bulunduğu yer. Dostları burayı Pobeda Çay Bahçesi olarak hizmete açmış.

 
Pobeda; Dağcı Doktor arkadaşımız Ali Hakan Güvenç'in 2004 yılının 17 Ağustos'unda gittiği Kırgizistan Tanrı Dağları'nda tırmandığı zirvenin adı. Zirvede düşen arkadaşımız kayboldu, bizleri yasa boğdu. 


Bugün bir arkadaşımla uğradık bu mekana. Önce insanı bir hüzün sarıyor, sonra bu hüzün gurura dönüşüyor. Çünkü sohbetin tek konusu, engin gönüllü, güzel insan, Doktor Hakan. 


Hemen herkesin onunla bir anısı var. Sevecen, paylaşımcı, iyimserdi, sporcu olarak Giresun'un adını dünyaya duyurdu, hekim olarak da hep garibanın yanında oldu sevgili Hakan, insana dokunan değerli bir şahsiyetti.


O yıllarda çalıştırdığım İLETİŞİM Kitapevi'nin müdavimiydi. Bir grup çevrecinin de öncülerindendi, kara ile denizi ayıran, doğanın dengesini bozan bu Karadeniz Sahil Yolunun iç kesimden geçirilmesi için verdiğimiz mücadelede bizlerleydi. 


Tam 15 yıl oldu gideli. Kayboluşunun ardından genç-yaşlı, kadın-erkek tümüyle ağladıı bu kent.

 
Giresun için çok şey ifade eden gururumuz Doktor Hakan'nın adı sadece kale yolunda kalmamalı. Geleneksel olarak O'nun adına sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapılmalı, sağlam kişiliği, evrensel düşünceleri, gelecek nesillere aktarılmalı.


Uğruna hayatını verdiği dağlar yoldaşı olsun, ışıklarda uyusun. Biliyoruz ki, Pobeda'nın zirvesinden izliyor bizi. O'nu hiç unutmayacağız. Hep sevgi saygı ve özlemle anacağız...

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi