İNGİLİZLER DE SOL LOB HASTALIĞI VAR MI?


Bu makale 2018-11-08 16:03:48 eklenmiş ve 1230 kez görüntülenmiştir.
Akupunkturist Dr. Levent Yeşiltepe

 

İNGİLİZLER DE SOL LOB HASTALIĞI VAR MI?  SOLAKLIK VE

İNGİLİZCEDE YER ALAN TUZAKLARA NÖROPSİKİYATRİK BAKIŞ.

 

 

Şu sorularla bir giriş yapmak istiyorum.

 

1.Cermen Anglo Sakson Norman ırkı karışımı olan şu anki Britanya  topluluğu  Aryan ırk mı yani Almanlar gibi üstün ırkmı?

 

2. Ölülerimiz bile Rahmetli 2 çocuklu çok iyi İngilizce, orta Almanca az derecede Fransızca biliyordu diye defnedilirken methedilerek,nitelik kazanmıyorlar mı? Bu Kompleksmi yoksa olması gereken mi.

 

3.Yapılan her antlaşmada neden hep onlar karlı çıkıyor. Kaybettikleri antlaşma yok gibi.

 

4.Çivi yazısını hatta Enigma savaş şifresini çözende onlarda sosyal ağlarda,müzik gruplarıda.Uzay bilimleri de onlardan soruluyor.MI6 gibi istihbaratta onlarda .007 james Bond sektörü bile onlarda.Aile Hekimliği bile onlarla 1600 yıllarında başladı.İşin sonunu baştan çözüyorlar.Osmanlıya Arabistanı ve Din vs kalkışmaları ele geçirilmemizi tuzaklayanda onlar değilmiydi?

 

5.Doçent Profesör olmamız bile İngilizceden geçmiyormu?.Zekamız ve aklımızdan değil.İşte kapitalizm ve  işbirlikçisi emperyalizmin bir tuzağı daha.

 

6.İngiliz Sir David Ormand şöyle diyor: Bizim aklımız var sizlerin ise zenginlikleri ,bu iyi bir işbirliği yapmamız için yeterli.

 

7.Yoksa bir İngiliz Büyükelçi Craig Murray’ın dediği gibi ‘İngilizler Dünya için tehlike teşkil eden hastalıklı bir yapı,Haydut bir devlet’ mi?

 

8.Ben işi şurada yoğunlaştıracağım:İngilizce dil yapısı,arabayı sağdan kullanmaları ve buna bağlı düşünce sistemi onların solak sayısı emperyalizme giden  neticeler

 

İngilterede ikinci basamak sağlık hizmetlerine başvuran hastaların dosyalarının geriye incelenmesi sonucunda Somatizasyon prevelansı %52 gibi oldukça yüksek bir oranda saptanmıştır.Paranoid ve okb kişilik bozukluğu somatizasyonun  yaratıcılarıdır.
İngilizcede cümleler önce ÖZNE daha sonra YÜKLEM ve son olarak Nesne + Belirteç + Yer + Zaman sıralaması ile uygulanır. Bu sıralama cümlede asla değiştirilemez. Başka bir ifade ile formül tektir ve Türkçe’deki gibi kelimelerin yeri asla değiştirilemez.

Bu şu demek:Önce kendilerini düşünüyorlar yer ve zamanı ise sizden saklıyorlar?

 

9.İngilizce çok yaygın peki neden Danca değil?(Harari burada dil emperyalzmini çok iyi anlatır)

 

10.AB ve ABD ve Birleşik krallık diaspora niye bizi Türkçe anlamıyor?Çünkü anlamak istemiyor. Onlar bizi anlayamadığına göre biz onları anlamaya çalışıyoruz.Burada biz diasporayı kaçırmayalım. Türkiye Diaspora poltikası ile AB ve İngiltereye cevap vermelidir. Düalizm  çökmüştür.Determinizme göre ulusalcılar kapitalizme göre ilke belirler.

11.1200 yıllarında İngilizler adaya geldiler.İrlandalıların Gaece olan dillerini İngilizce yaptılar İrlandaca daha gelişkin ve eskiydi halen kendilerini kurtarma çabasındalar.İRA adlı ordu bile kurdular bağımsızlıkları için.Kurtuluşa ancak uzanmak üzereler.

12. Buharlı otomobil,uçak ,gözlük, ilk lokomotif gibi ilk icatlarda hep İngiliz uyruğu dikkat çekmektedir.

Şimdi gelelim solaklık dominansi olayına.İnsanların yüzde 40'ında sol kulak, yüzde 30'unda sol göz, yüzde 20'sinde sol ayak, yüzde 10'unda ise sol el ağır basıyor. Sol elini kullananlar neden bu kadar azınlıkta? Ancak İngilizlerde bu oranlar 2-3  kat fazla tahmin ediliyor.

1983 yılında uluslarası ödülleri olan Prof.Dr.Üner Tan hocamız fizyologdur,Sağ ve sol beyin farkları refleks sistemleri ve yolak hızları ile ilgili araştırmalar yapardı. Solaklık Sağlaklık ve Dominansi.Hem denek hem öğrencisi oldum.Yine 1997 den beri Akupuntur çalışmalarında bulunuyorum.Solaklık ve sağlaklılıktan hiçbir şekilde bağımsız değiliz.Kullandığımız her şey dahil sağ sol durumu gözetilerek yapılır.Akupunktur Tedavisi  içinde doğru dominansiyi bulacaksınız.Çünkü beyne ona göre doğru yere ulaşabilir ve Sitümülasyon yapabilirsiniz.Yerleri doğru bulamazsanız tdv edemezsiniz.Nörolog ve Akupunkturist arkadaşlar bununla sıkça karşılaşırlar

Eskiden çocuklarda solaklık giderilmesi gereken bir hata olarak görülürdü. Bugün de solaklığa dair olumsuz anlam yüklemesi hala dilimizde bile devam ediyor.

Peki, sağ ya da sol el kullanımını belirleyen şey nedir? Evrim açısından baktığımızda bir elde uzmanlaşmak mantıklı geliyor. Şempanzeler farklı görevlerde farklı ellerini kullanmayı tercih ediyor.Yani çift el kullanmak ilkellik  göstergesi.

Sağ ya da sol el kullanımı genetiğe bağlıdır. Ama genetikçiler hala DNA'nın hangi kısmının bunu belirlediğini bulmaya çalışıyor. Bu, 40 farklı gene bağlı olabilir.

Londra'daki UCL Üniversitesinden psikolog Chris McManus'a göre, " Solaksanız beyniniz normalden farklı biçimde organizedir ve bu da size başkalarında olmayan yetenekler sunar."

Oxford Üniversitesinden gelişim nöropsikologu Profesör Dorothy Bishop, yıllar boyunca solaklığı DİSLEKSİ,OTİZM ve OKBozukluk gibi rahatsızlıklarla ilişkilendirdi.Mimar ve Müzisyenlerin solak olma ihtimalide yüksektir.OKB de N.Caudatus ve Wernice alanı orbitofrontal alan bozuktur.İngilizlerle aksiyondayken asla bunları unutmamalıyız.

Down Sendromu, epilepsi ve serebral palsi gibi rahatsızlıklarda sol-sağ el oranının 1:10 değil de 50:50 olduğunu gözlemleyen Bishop, solaklığın neden değil bir sonuç olabileceğini belirtiyor.

  Sorunları yaratan solaklığın kendisi değil. Solaklık,aslında altta yatan başka bir nedenin   

  belirtisi olabilir mi?

 

TRT Temizlik hastaları adlı İngilizlerin kendi yaptıkları belgeseli yayınlıyor.Arada özel ilgimden galiba hasar yada hata bulmak için İngilizleri izlerim.Program İngiltere de yaşayan halkın %50'sine Obsesif Kompulsif Bozukluk tanısı konduğunu ve mikrop takıntısını sıkça dile getirir.Solaklık oranıda Dünyada %10-13 civarında iken İngilizlerde %20-25 gibi.Solak dominansi baskınlığında hayattaki şunlardan bazılarıda mutlaka oluşmaktadır.Zeka ,Beceri ve eğilimler,Genel zeka.Müzik kabiliyeti,Matematik kabiliyeti,Yaratıcılık,Mantıksallık-hissilik derecesi,Değişik cinsel yönelimler,Artmış Gelir seviyesi,Değişik spor dallarında başarı vs gibi.

 

Solaklık ve İngilizce deki dil yapısındaki solaklık acaba bu ırka üstünlük getirmişmidir. İngilizce kelime sayısı 400 bin günlük 1000 kelime ile anlaşıyorlar.Arapça 1.5 milyon,Türkçe 111 bin kelime.Ancak Türkçenin diğer dillerden zenginliği ve türeyen kök 100 bin iken Arapça bile 97 bin köke sahiptir. Demek ki Wernicke ve Broca alanları farklı olmalı.

 

Dil üzerinde yapılan propagandayı mutlaka kesmeliyiz.

 

Kaç Türk İngilizce bilirken kaç İngiliz Türkçe biliyordur?

 

Dünya opak her amaç ve sonuç gölgeli güvende olmadığımız kesin. O halde avantajımız ne olacak cesur yanan kalplerimizle , hayallerimiz ve emperyalizmi yenen Cumhuriyet ruhumuzmu. ?

 

Britanya Emperyalleri  Bahama,Jamaika,Hindistan,Karayipler,Yeni Zelanda,Avustralya Surinam,Kanada,Tobago,Savaşlara kadar Arjantin ve kuzey Amerikayı kültür ve alan olarak ele geçirdi soy ve insan kıyımı yaptılar.Bu emperyalist durumun  SOL lop hastalığı olup olmadığı ve İngilizcenin bunun sözcüsü olması gözden kaçmalı mı.?

 

Kızılderililer anlaştıklarını sandılar 70 milyonu katledildi.Balta limanın anlaşması deli gömleği idi ancak durduruldu.

 

Diyalektiğin 2 ucunuda emperyalistler tuttu ve ülkemizide yutmaya devam ediyorlar.

Dünya Katliamları ve sonuçlar ortada.Amerikan Yale Ü. Ünlü Türk rahmetli  Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu Türkçe Dünya dili olmalıdır demişti.Bu konularda onun kitap ve görüşlerinide es geçmeyelim.Diğer milletlere ve bize yaptıkları yeni geleceğimizde bize ibret ve pusula olsun.

Sevgi ve saygıyla.

               

                                                                        

 

                                                                             Akupunkturist

                                                             Aile hekimi .Levent Yeşiltepe


Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi