TÜKETMİYORUZ,TÜKENİYORUZ!


Bu makale 2018-11-08 15:17:59 eklenmiş ve 1369 kez görüntülenmiştir.
Ercan TARI

 

 

Dolar 6-7 lira seviyelerinde gidip gelirken zam üstüne zam bindi omuzlarımıza,yakacağımız kömürden,yiyeceğimiz ekmeğe kadar zam gelmeyen ürün kalmadı. 2 ay gibi bir süre içerisinde Türk lirası %40 civarında değer kaybetti.2 ay önce 2.50 liraya aldığımız su bile 5.50-6 lira oldu. Elektrik ve doğalgaza Temmuz ve Eylül aylarında iki kez %9-14 aralığında zam geldi.Merkez bankası sürekli olarak faizleri artırdı dövizi kontrol edebilmek için ama yok o da nafile bir işe yaramadı faiz lobisinin şefkatli kollarındayız şu anda. Derken 25 Temmuz’da ev hapsine gönderilen Rahip Brunson 12 Ekim’de serbest bırakıldı ve geçen  şu yaklaşık bir aylık süreçte dövizin ateşi kademeli olarak düştü,düşüyor.Dolar şu anda 5.30-5.40 seviyelerinde gidip geliyor,kur farkından ötürü olduğu belirtilerek Resmi Gazetede yayınlanarak tebliğ edilen başta Elektrik ve Doğalgaz zamları ne zaman indirime gidecek bileniniz var mı? Ben tahmin ediyorum ki hiçbir zaman,çünkü durumu kanıksadık,alıştırıldık,cebimizdeki 100 liranın iki ay gibi bir sürede 60 liraya düşmesini kabullendik,sorgulamıyoruz,dış mihrakların oyunları bunlar diyerek kendimizi avutmaya devam ediyoruz.

 

Üretmeden tüketmeye devam ediyoruz,sadece tüketiyoruz yarınımızı düşünmeden,TÜKENİYORUZ!

Geçtiğimiz haftalarda değinmiştim aynı konuya biz gazetecilerin işi siyaset yapmak değil ancak bu bir ideolojimiz yok anlamına da gelmiyor.İktidarı eleştiriyor diye muhalif,muhalefeti eleştiriyor diye de iktidar yanlısı diyebilmek kimsenin haddi de değil! Herkesin bir görüşü var elbet ama asıl iş inandığın o görüşün eksiklerini yüksek sesle ifade edebilmekten geçiyor.Bizler kamu görevi yapıyoruz ve şahsi menfaatler peşinde değiliz,olmamalıyız.O yüzden eleştiri yapmadan önce herkes özeleştirisini yapsın,ocu,bucu demeden önce nasıl biz oluruz diye düşünsün!

 

Bulancak’a gelecek olursak,kaldırımlar kesinlikle yayaların değil bunun herkes farkında,bununla ilgili defalarca yapılan haberlere rağmen bir çözüm bulundu mu,bir yaptırım uygulandı mı,Hayır! Ancak önceki günlerde meydanda bulunan Ziraat Bankasının ATM’lerini Terazi sokağın girişine alması yok artık dedirten cinsten oldu. Zaten 60-70 santimetre olmayan kaldırım hepten yok oldu,merak ediyorum emekli maaşları yattığı zaman sokağın girişi nasıl bir hal alacak,hep birlikte göreceğiz.

 

Hafriyat kamyonlarının saçtığı tehlikeyi hepimiz biliyoruz,ilçemizde de özellikle Pazarsuyu civarında malzeme alan,malzeme boşaltan kamyonların %80’inin üzerinde branda yok,önceki gün bir taksici abimiz konuyla ilgili olarak veryansın etti,sonuna kadar haklı da,hafriyat kamyonundan düşen irili ufaklı taşlar aracının camını çatlatmış,Allah korumuş ki bir kazaya yol açmamış ama açmayacak anlamına gelmiyor bu.Yetkililerin bu konuda gereken önlemleri bir an önce almasını bekliyoruz.

 

Son olarak,Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu Kuzalan ve Koçkayası Tabiat Parklarında yerel ve ulusal basın mensupları olarak bir gezi yaptık,çalışmaların turizme büyük katkısı olacağından şüphemiz yok. Turizm potansiyeline fazlasıyla sahip ancak değerlendirilemeyen Bulancak yaylalarının halini düşününce de içim burkulmuyor değil, bu konuda ne yapabiliriz,nasıl yapabiliriz düşünmemiz gerekiyor.

 

Haftaya görüşünceye dek,hoşçakalın…


Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi