51. YILIN KUTLU OLSUN EY SEVGİLİ


Bu makale 2018-04-20 13:16:32 eklenmiş ve 1298 kez görüntülenmiştir.
Ali Yaşar Erdoğan

 

17 Mart 1967 2 takımın bir araya gelerek ( Güneşspor, Akıngençlikspor ve  Beşiktaş kulüpleri)  tek bir çatı altında toplanıp yeni bir kulüp kurdular bu kulübün adı GİRESUNSPOR’du.

 

 

Tarih bundan sonra yaşanmaya başlandı. Profesyonel liglerdeki mücadelesine 1967-68 futbol sezonuyla birlikte ilk başkanı olan rahmetli Sayın Hasan Gürel başkanlığında Türkiye 2. Milli Ligi’nden başlayan Giresunspor ilk resmi maçını ise 20 Ağustos 1967 tarihinde İstanbul kulüplerinden Beylerbeyispor ile Giresun Atatürk Stadı’nda oynamış ve rakibiyle 0-0 berabere kalmıştır. Ekibimiz bu karşılaşmaya Mehmet- Hüseyin-Saadettin- İsmet- Erol- Fevki- Servet- K. Şükrü- Ünal- B. Şükrü- Muhlis on biriyle çıkmıştır. Giresunspor, Giresun'daki ikinci maçında ise 17 Eylül 1967 tarihinde Konyaspor'la karşılaşmış ve rakibine 2-1 mağlup olmuştur. Bu karşılaşmaya ise Nevzat-Mehmet-Şükrü-Fevki-Cudi-Erol-Osman-Yener-Ahmet-Muhlis-Şaban-Servet on biriyle çıkılmıştır.

 

 

Profesyonel liglerdeki mücadelesine başladıktan 4 sezon sonra 1970-71 sezonunda Türkiye Birinci Futbol Ligi’ne yükselerek Doğu Karadeniz’in 1. ligde mücadele eden ilk kulübü olma unvanını alan takımımız, o dönemki adıyla Türkiye 1. Ligi de 6 sezon üst üste mücadele etmiştir. Özellikle 1975-76 sezonunda parlak bir performans gösteren ekibimiz iyi geçen bir sezonun ardından 1976-77 sezonunda 1. lige veda etmiş ve bugüne kadar da tekrardan 1. ligde boy gösterememiştir. Yani 1. Ligde (o zamanların süper liginde ) o zamanlar ne Samsunspor ne Orduspor ne de Trabzonspor vardı. Hedef yeniden süper lig oldu ama bu sezon çok ciddi bir hayal kırıklığı yaşattı. Ama umut her zaman var her sezon yeni bir umut olacak bizim için Yeni stadımız inşallah önümüzdeki sezon hayata geçecek onunla birlikte yeşeren yeni umutların hep içimizde kalması en büyük temennimizdir. Şimdi birlik olma zamanı Galatasaray Fenerbahçe Trabzonspor ve de Beşiktaş’ın bu memlekete hiç bir faydası yok. Kurtuluşun ve dirilişin ateşi hep Anadolu da yakılmıştır. Takımına sahip çık ve onu destekle sen olmazsan biz hep bir kişi eksiğiz bunu sakın unutmayın bizim sevdamız ne futbolculara ne teknik ekibe nede yönetime olmalı karşılıksız sevgi sadece işime ve de yeşil beyaz renklere olmalıdır.

 

 

PLAY-OUT MAÇINDA GİRESUN İLİ VE DOSTLUK KAZANSIN…

 

1957 Espiyespor - Görelespor Giresun Atatürk stadında 21 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan maçta Saat 15.00’de karşılaşacaklar. Giresun Atatürk stadında oynanacak olan maçta 1957 Espiyespor taraftarları Kapalı tribünde, Görelespor taraftarları ise Maraton Tribününde yerlerini alarak takımlarına destek olacaklar. Artık bizim Giresunspor’dan başka bir profesyonel takıma ihtiyacımız var. 1926 Bulancakspor Görelespor ya da 1957 Espiyespor şampiyonluğa oynayalım. Spor Toto 3. Lige çıkalım Bizim Trabzon ilinden ne farkımız var. ?

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi