“Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar”


Bu makale 2017-11-02 07:47:55 eklenmiş ve 1333 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

“Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar”

 

 

Ne de güzel söylenmiş değil mi? Tam da bu güne uyan bir atasözü.

 

Giresun Bulancak ilçesinde son günlerde özellikle sosyal medyada yazılanlar ve konuşulanlar bu ilçe bu kadar mı sahipsiz, bu ilçede yaşananları gören yetkililer yok mu dedirtti. Dedirtmenin ötesinde bu yaşananlar ve yazılanlara cevap vermek ya da basın açıklaması yaparak kamuoyuna bilgi sunmak düşüncesinde olan yetkili yok mu sorusunu akıllara getirdi.

 

Bulancak Fiskobirlik alanı olarak hepimizin bildiği şehir merkezin de ki bulunan alan için yazılanlar ve konuşulanlara bir yetkili çıkıp da bu konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmaması atasözünü akıllara getirdi.

 

“Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar”

Birbirlerine kızmazlar, gücenmezler. Ruhları kör olanlar görmemiş gibi davranır, manevi kişilikleri sağır olanlar duymamış gibi davranır, birbirlerini idare ederler” anlamına gelen sözleri akıllara getirdi.

 

İşte tam da bu nokta da bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfi Bayraktar’ı bu sosyal medya da yazılanlar adına basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda en yetkili kişi olarak görüyor ve bu kooperatifin Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfi Bayraktar olarak çiftçimizin malı olan Fiskobirlik alanına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Şayet böylesi bir düşünce içindeler ise sayın valimizi göreve davet ediyoruz. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nı bu alanın Bulancak halkı adına Kültür Merkezi olarak gerçekten içinde adının Mürsel Gülmez olduğu Tiyatro Salonu, Konferans Salonu ve çok amaçlı Salonların bulunduğu bir tesis olarak kazandırılmasını istiyoruz. Bulancak genelinde bir ucuna eğitim yuvasının hemen dibine Adliye Sarayı bir diğer ucuna Hükümet Konağı’nı yapan zihniyete karşı şehrin tam ortasında kamu alanı olarak bölge halkının kültürel etkinliklerin ve birçok alanda eğitim merkezi niteliği taşıyan bir tesis olarak kazanılmasını istiyoruz.  Kaldı ki bu sözler içinde isimleri zikredilen Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Necati Yıldırım ve eski AKP Belediye Başkanı Kadir Aydın’ın isimleri yazılıyor konuşuluyor. Gel gör ki hiçbiri de bir açıklama ya da bu olayın üzerine daha önceki olaylar da olduğu gibi bir basın açıklama yapma gereği duymuyor.  Bulancak halkı gerçekten kör, sağır mı itaat ediyor. bulancakhaber.net olarak biz bu isimleri geçenlerin ötesine geçerek bu alan ile ilgili olan çiftçinin sözcüsü Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Lütfi Bayraktar’ı basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz. Ha bu arada Bulancak Ziraat Odası Başkanımız var değil mi? Acaba “O” bu konuda ne düşünüyor.  Ayrıca Bulancak Kaymakamımızın düşüncelerine de merak etmiyor değiliz hani!      

 

 

Bölge halkı olarak sakin ha kültür sitemiz var demeyin!

 

Sözde kültür sitesi olarak düşünülen alanın altında özel kişilerin iş yerlerinin üstünde ise Giresun Üniversitesi Teknik Sanatlar fakültesinin olacağı bir eğitim yuvası olarak hayata geçen bir alan binamız var.

 

Artık gerisini siz düşünün.  

 

  

Kaynak; http://www.atasozlerianlamlari.com/Harf/K-12/Atasozu/korler-sagirlar-birbirini-agirlar/

 

 

“Körler sağırlar birbirini ağırlar”.

 

 

Körler sağırlar birbirini ağırlar. Atasözünün Anlamı, Atasözleri Sözlüğü ve Açıklamalı Anlamları

 

Aynı nitelikte insan bulmak çok zor olmasa gerek. Şu dünyada kötü insanların çokça yer ettiği mekanlar veya toplanma yerleri bulmakta çok kolaydır. Kötü nitelikteki kişi grupları için söylenmiş olan bu atasözü, nankörlük, riyakarlık, hırsızlık, yalan konuşma, ırz düşmanlığı, fesatlık gibi konularda insanların yüz karalığını yaşayan kişiler, bunları yapan ve yaşayan diğer kişilerle iyi anlaşırlar. Çünkü onların bekledikleri de, yaptıkları da bundan ibarettir. Birbirlerine kızmazlar, gücenmezler. Ruhları kör olanlar görmemiş gibi davranır, manevi kişilikleri sağır olanlar duymamış gibi davranır, birbirlerini idare ederler.

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi