Bu yaylanın sahibi var mı? Varsa; bu Türk Bayrağı’ndan haberdar mı?


Bu makale 2017-05-02 21:54:16 eklenmiş ve 1332 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

Siz bu BEKTAŞ Yaylası’yla mı övünüyorsunuz?

 

Deniz ve yayla arasında tercih yaptığımda denize olan tutkum ve deniz olan sevgim her zaman yayla ile deniz arasında denizi tercih yapmama neden olmuştur.

 

 

Gelin görün ki çok sevdiğim değer verdiğim bir abimle son anda verilen bir karar doğrultusunda Bektaş yaylasına gittik. Öyle ya internet ortamında sosyal alanda ve sohbetlerde yayla ile ilgili o kadar sözler duyuyor ki, hani bu fırsatı da yaylaya gitmek adına kullanmak istedim. Keşke gitmek istemeseydim. Yollar berbat ve her an bir çukura veya karşıdan gelen araba ile karşı karışa gelme durumunda kaldığım bir yolculuk oldu. Geçen ay içinde referandum da Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Evet- Hayır Referandumun da neden Bektaş yolunu bu yaz sil baştan yapacağız sözlerini bana hatırlattı. O an neden bu konuyu ele almıştı dedim. Ama yayla yolculuğum bu konunun her platformda önüne geleceğini ve bu kitleye en güzel söylenecek sözün Bektaş yolunu yapacağız demesini şimdi daha iyi anlıyorum.  Bir yandan da seviniyorum. İstedikleri Evet’i aldıklarına göre Bektaş yolu için verdiği sözü yerine getirir artık diyorum.

 

 

Kullandığım araç beni oldukça yormuş fakat sağ sağlım Bektaş’a ulaşmıştık. İşte o an o bahsedilen meşhur Bektaş Yaylası’nın girişinde ki dev Türk Bayrağı direğinde ki yırtık, soluk yıpranmış bayrağımızın tüm olumsuzluklara rağmen nazlı nazlı dalgalanması beni tüm yorgunluğumu almış yerine üzüntü ve sahipsizlik adeta yüzüme tokat gibi çarpmıştı. Hani nerde Bektaş dedim bir an kendime. Oysa hemen yanında pırıl pırıl tertemzi şehir içinde olmayan bir cami minaresi hemen yanında ise uğruna ne canlar verilmiş Türk Bayrağımızın durumu içimi çok acıtmıştı. Bu durumu daha anlatacak kelime bulamıyorum ve o anda yapabileceğim bir şey olmadan Türk Bayrağımızın durumunu tüm bölge halkının önüne seriyorum.

 

 

 

Yıllar önce gittiğimi Bektaş yaylasında 2017 yılında sezon açılmadığının arkasına sığınan susuz karanlık ve pislik içinde misafirimden utanarak sözde yayla gezimiz başlamadan bitmişti. Geçen haftalarda Bulancak’ta Turizm Haftasını Kutlamış yaylalarımızla öğünmüş ve birçok profesyonel fotografçıların kareleri ile cennetten bir köşe gibi sunulan yaylalarımızın içinde kendimi karanlıkta susuz ve pislik içinde bulmuştum. Nisan ayında kar içinde fotoğraflar çektirmiş ya da karı delen kardelenler gibi nice çiçekleri fotoğraflandırmış olmamız karanlık susuz ve ticari zihniyetten öte olmayan et ve köz anlamına gelen yayla da zaman geçirmiştik.  Elimizi deterjan bidonunda akan su ile yıkamış, kırık dökük susuz tuvalette ilkel ortamlarda ihtiyacımız gerçekten görmüştük. Bektaş girişinde vatan uğruna canını vermiş Mehmetçiklerin kanı renginde olan bayrağımız sılık soluk ve yırtık görüntüsü eşliğinde içimiz sızlayarak bir gün sıyan etmiştik.    

 

 

 

Bu arada 3. Kulak kaya Kar Festivali ve Off-Road Oyunları’nda vatandaşlar kar üzerinde kızaklarla kaydı, horon oynayarak eğlendi. Kar üzerindeki off-road yarışları da yayladaki heyecanı artırdı haberlerini hatırladım. Sahi bunlar bizim gördüğümüzü görmüyorlar mı diye soracaktım ki tabi ki görmezler onlar araç içinde heyecan ve adrenalin yaşarken programlanmış yerlerine araçlarını çekerken tüm olumsuzluklardan uzakta amma yanı başında görmedikleri gerçek bizim yüzümüze bir tokat gibi vurmuştu. Öyle ya renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte vatandaşlara Karadeniz'in yöresel yemekleri karalahana çorbası ve mısır ekmeği ikram sunulmuştu.

 

 

 

Giresun'da turizmin 12 aya yayılmasını hedeflediklerini dile getiren yetkililer ve ticari zihniyetle sezonu iple çekenler siz hiç yaylalarımıza girmeyin. Bu sayede bu güzellikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmamız daha kolay olacaktır. Sahi beni gördüklerimi onlar görmedi mi? Siz bu BEKTAŞ Yaylası’yla hiç amma hiç övünmeyin. Bu yaylanın sahibi var mı? Varsa; bu Türk Bayrağı’ndan haberdar mı diye sorun bence…

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi