Maalesef okumuyoruz okutmuyoruz.


Bu makale 2017-02-18 23:50:44 eklenmiş ve 2124 kez görüntülenmiştir.
Ertan ÖZGEN

Bugün yazıma bir soruyla başlamak istiyorum . Evet bir soru soracağım. Haftada kaç kitap okuyoruz. Pardon bu biraz ağır oldu ayda kaç kitap okuyoruz veya yılda kaç kitap okuyoruz. Ne bir kitap, ne gazete nede köşe yazısı okuyoruz. Maalesef okumuyoruz  okutmuyoruz.

Tramvayda ağzına kadar dolu şekilde yolculuk yaparken insanları gözlemliyorum. 100 kişiden 90 ı cep teleonu ile oyun oynuyor , 2'side kitap okuyor. Oysaki telefonlarına gazetelerin uygulamalarını indirip köşe yazarlarını okumamız çok daha kolay lakin yapmıyoruz.

Bu konu ile alakalı bir kaç istatistiki bilgi vermek istiyorum.

Türk halkı günde 6 saatini televizyona, 3 saatini internete ayırırken , kitap okumaya sadece yılda 6 saatini ayırıyor. Türkiyede 1.118 kütüphaneye karşılık 600.000' i aşkın kahvehane bulunmaktadır.Yine yapılan bir araştırmaya göre gençlerin en önemli ihtiyaçları sıralamasında cep telefonu 1. sırada gelirken kitap 235. sırada geliyor. Türkiye kitap okuma oranında dünya ülkeleri sıralamasında 86. sırada afrika ülkeleriyle birlikte yer alıyor.

Yine  ilginç bir örnek bir şehre hayvanat bahçesi yapılması için karar alınır. Halka sorarlar hayvanat bahçesine dinazorda getirelimmi diye. Halkın cevabı getirin çok güzel olur mutlu oluruz olur. Güleriz ağlanacak halimize.

Allah'ın ilk emri oku olmasına rağmen yinede okumuyoruz. Bazılarımızda okuyor ama anlamıyor. Kuranı en az yüz kere okuyup hatim etmiş binlerce insan var,  ne anlattığını hiç biri bilmiyor.Belki bu durum birilerinin işine geliyor , cemaatlerin,sahte hocaların belkide siyasetçilerin bilmiyorum ama ne okuyoruz nede anlıyoruz.

İnsanoğlu kendini her zaman bilgiye aç hissetmesi lazım. Yemek yeme ihtiyacı gibi bilgi edinme ihtiyacı duymalı sürekli. Özel günlerde veya hediye verme ihtiyacı duyduğumuzda kitap hediye etmeliyiz.

Ben seçmenlerin partilerin seçim beyannamelerini okuyup oy kullandığını düşünmüyorum. Hiç bir milletvekili veya belediye başkan adayının seçim vaadlerinde 10 bin vatandaşıma 100 bin kitap okutacağım vaadinde bulunduğunuda görmüş şahit olmuş değilim. İnsanların bilgisiz  olması işlerinemi geliyor .Ne anlatırsak ona inansınlar cahil kalsınlar düşüncesi içindelermi onada sizler karar verin. Bu konu ile alakalı yerel yönetimlere çok fazla görev düşüyor . ilinizin veya ilçenizin spor takımlarına , park  bahçe , çay bahçesi ,kafeterya vs ayırdığınız bütçenin 1000 de birini kitap okutmayla alakalı projelere ayırsanız bu vatandaş sizden hayvanat bahçesine dinazor istemez.

Siz yerel yönetimler bir yerlerden başlayın kitap okutma işene biz zaten OKURUZ...

 

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi