İlk yazım; Tabiki ilk yazıma Atatürk ile başlamalıyım...


Bu makale 2017-02-07 22:24:24 eklenmiş ve 1810 kez görüntülenmiştir.
Ertan ÖZGEN

İlk yazımı yazma kararımı verdiğimde acaba nereden başlamalıyım diye düşündüm. Tabiki ilk yazıma Atatürk ile başlamalıydım. Atatürk' ün bizlere emanet ettiği bu topraklarda yaşıyorsam. Ben Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanıyorsam öyle yapmalıydım.

Ülkemizin içinde bulunmuş olduğu bu zor günlerde her zaman onun fikirlerinden ve devrimlerinden faydalanma mecburiyeti duyduğumuzda ilk  aklımıza gelen Atatürk...

Sol kulağıma birilerinin alaycı bir üslupla yinemi Atatürk kurtulamadınız bu ata sevdasından diye fısıldadığını hisseder gibi oluyorum. Evet yine Atatürk diyorum kendi kendime. Her ihtiyaç duyduğuzda o kalkıp gelmesede fikirleri ile bize yön gösterecek . Biz Atatürk gençlerini cesaretlendirecek . Güç katacak Atatürk .

Nasılmı;

İngilizler Çanakkale'de Anafartalar Grubu'nu mağlup edip de cepheyi sökemeyince, yeni bir harekete giriştiler ve bu cepheyi sağdan çevirmek istediler. Düşmanın planını bozmak için Kireç Tepe'yi tutmak lazımdı. Halbuki oraya giden tek bir dar yol savaş gemileri tarafından makaslama ateş altına tutuluyordu. Her an gülleler korkunç patlayışlarla ortalığı alt üst ediyor, ölüm saçıyordu. Bir insanın değil, bir kurdun bile geçmesine imkan görülmüyordu. Kireç Tepe'yi tutmak emrini alan Türk subay ve askeri tereddüt içindeydiler; fırsat gözetiyorlardı. Fakat düşmanın ateşi bir an bile kesilmiyordu. Mustafa Kemal bu hali görünce siperlere koştu,askerin arasına karıştı ve sordu:

''Niçin geçmiyorsunuz ? ''

 İçlerinden biri cevap verdi:

''Düşman ölüm saçıyor, geçilmez !'' 

Mustafa Kemal zerre kadar korku ve tereddüt göstermeden:

''Oradan böyle geçilir!'' dedi ve ileri fırladı.Mehmetçik artık durur mu ? O da kumandanının arkasından ileri atıldı. Toz, duman, alev ve ölüm kasırgasını yaran askerler karşıya vardılar, tepeyi tuttular.

 

Bu cesareti ve ileri görüşlülüğü bizlere yol göstermeye yıllarca devam edecek. İnsanlar fikir ve hürrüyetleri için en zor şartlarda savaşmış. Yıllarca zindanlarda fikir mücadelesi vermiş iken . Bizler aç kalmaktanmı , işsiz kalmaktan korkuyoruz. Vatansız kalmak korkusunda üste hiçbir korku Türk milletine ait bir korku değildir.

Evet  şimdi sağ kulağımda Atatürk  gençliğnin sesini duyuyorum . Yüzüm gülümsüyor İzmir marşını en yüksek oktavdan söylüyorlar...

Yaşa Mustafa Kemal paşa Yaşa adın yazılacak mücevher taşa ...

 

Saygı ve rahmetle anıyorum.

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Rahmi Topal 2017-02-08 10:46:52
Bugün milletin kavlî ve fiilî olarak birleşip, dirlik ve birliğinin sağlanması ancak ulusal menfaatlerin menfî menfaatlerin önüne geçtiği vakit gerçekleşeceğini tarihimiz bize ders veriyor. Hal böyle iken günümüzde milli iradenin hep birlikte davranarak mümkün olabileceği, adeta bir çelik yumruk olarak bir araya gelirsek bu gerçeği tüm dünyaya gösterebileceğimizi asla unutulmamalıyız. Tarihimizde bize ışık tutan büyüklerimiz, ATA'larımız ve kanaat Önder'lerimizi unutmamalı ve onlara olan borcumuzu her daim hatırlamalıyız.
Paylaşım için teşekkürler
Ertan Özgen
Mobil
ibrahim arslan 2017-02-08 10:10:10
yuregine kalemine saglik sevgili ertan.basarilar diliyorum sana bu yolda.
Mobil
İzzet çınar 2017-02-08 09:33:00
Kardeşim yazmaya ve özellikle ilk yazına ATATÜRK sex shop ile başlamanı çok beğendim eline yüreğine kalemine sağlık. Hayırlı uğurlu olsun.
Mobil
Koksal gokdemir 2017-02-08 08:43:23
Tebrikler baskanim on numara olmus sex shop istanbul  
sex shop  
Mobil
Sinan 2017-02-08 08:15:53
Baskanim hayirli olsun bol yazilarinla bizi hep aydinlat inşallah
Mobil
Namik kemal Ustundag 2017-02-08 08:08:46
Sevgili Ertan, gune senin yazini okuyarak baslamak keyifli oldu. Diger yazilarini heyecanla bekliyorum..
Mobil
akin gulmez 2017-02-08 06:18:23
Fikirlerine hayran olduğum kardeşim mükemmel
Toplam 7 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi