"Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı Eğitimi"

"Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı Eğitimi" Semineri Gerçekleştirildi
Bu haber 2015-05-08 08:32:46 eklenmiş ve 1039 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

"Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı Eğitimi" Semineri Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık ve Kültür Topluluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen, Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı Uzmanı Sayın Erdal AYAR'ın konuşmacı olarak katıldığı "Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı Eğitimi" 05 Mayıs 2015 Salı günü saat: 10.30'da Güre Yerleşkesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kök hücre bağışının temel noktaları üzerinde durulan seminerde, Sayın AYAR; dünden bugüne Türkiye’de kök hücre bağışı konusunda yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların geldiği aşamaları anlattı. Kök hücre bağışı konusunda son yıllarda ülkemizde çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini belirterek, özellikle kanser hastalarında kullanılan kök hücre tedavisinin öneminin halkımız tarafından anlaşıldığını ve 30.000'e yakın vatandaşın kök hücre bağışı için gönüllü olduğunu belirtti. 

Yaptığı sunumla kök hücre tedavisinde kullanın hücrelerin vücuttan hangi yollarla ve ne şekilde elde edildiğini ve sonrasında nasıl bir işlemden geçirilerek tedaviye hazır hale getirildiğini anlatan Sayın AYAR, ülkemizde kurulan kök hücre merkezlerinde bu işlemlerin aksatılmadan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ülkü Aygen TÜRKMEN'in de konuyla ilgili kısa bir kapanış konuşması yaptığı seminere, Üniversitemiz akademik-idari personeli, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Günün anısına hazırlanan teşekkür plaketinin Sayın Rektör Yardımcımız tarafından Sayın AYAR’a takdim edilmesinin ardından, Sosyal Tesisler Fuaye Salonunda, kök hücre bağışı için gönüllü olan kişilerden kan örnekleri alındı.

 


ETİKETLER : giresun haber bulancak haber bulancak "Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı Eğitimi" Semineri Gerçekleştirildi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi