21. FEVZİ BAYAZITOĞLU TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR

Giresun Belediyesi 21. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 1 Mayıs 2015 Cuma günü başlıyor.
Bu haber 2015-04-27 23:11:05 eklenmiş ve 1148 kez görüntülenmiştir.
21. FEVZİ BAYAZITOĞLU TİYATRO GÜNLERİ BAŞLIYOR 
 

Giresun Belediyesi 21. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 1 Mayıs 2015 Cuma günü başlıyor.

Bu yıl 21.si düzenlenecek Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, basın toplantısı düzenledi. Vahit Sütlaş Sahnesinde yapılan toplantıya Başkan Yardımcısı Kurt’un yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir, Genel Sanat Yönetmeni Doğan Turan, Tiyatro Şefi Ayşegül Yenal ve tiyatro oyuncuları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, 21.si düzenlenen Tiyatro Günleri hakkında bazı bilgiler verdi. Kurt şunları dile getirdi; “Bu yıl 38.sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Giresun Aksu Festivali etkinlikleri kapsamında, Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nin 21.sini yapacağız. 16 gün boyunca tiyatro severler ile burada farklı illerden ve farklı ülkelerden gelen tiyatro oyunlarını buluşturacağız. 20 il ve ilçeden ve 2 yabancı ülkeden tiyatrocular şehrimize gelecek. Şehir tiyatromuz 1988 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir ve her geçen gün kendini daha da geliştirmektedir. Türkiye’deki il ve ilçeler arasında Adana Devlet Tiyatrolarından sonra süre olarak en uzun gösteri yapan Giresun Belediye Şehir Tiyatrosudur. Tiyatro hayatın kendisidir. Bir millet kültürleri ile ayakta durmuştur. Gelenek ve göreneklerinden yoksul olan milletler tarihten silinmişlerdir. Milletleri millet yapan gelenekleri ve kültürleridir. Bizde Giresun kültürünü yaşatmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tiyatro ve sanata desteğinden dolayı Belediye Başkanımız Kerim Aksu ya , tiyatroyu ayakta tutmaya çalışan tiyatro emekçilerimize teşekkür ediyoruz.”

Başkan Yardımcısı Kurt’tan sonra konuşan Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Doğan Turan, “Tiyatromuz sürekli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Her yıl bir birinden farklı oyunları şehrimizde tiyatro severler ile buluşturuyoruz. Diğer il ve ilçelerden gelen davetler ile birlikte çeşitli turnelere gidiyor, şehrimizi oralarda temsil ediyoruz. Bu yıl 21.si düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günlerinde bir birinden değerli tiyatro oyunları izleyeceğiz. 16 gün boyunca sürecek olan tiyatro günlerine tüm tiyatro severleri bekliyoruz.” dedi.

1-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan tiyatro günlerinin oyun bileti satışları Vahit Sütlaş Sahnesi’nde ve Atatürk Meydanı’na açılacak olan stantta yapılacak.

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Giresun Belediyesi 21. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 1 Mayıs 2015 Cuma günü başlıyor
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi