Yeşil alan, Toplu Konut alanı mı oluyor

Bulancak Pazarsuyu Mevkii, Güzel yalı Mahallesi’nde ki yeni açılan Güzel yalı İlkokulu ve Güzelyalı Ortaokulu yanındaki yeşil alanın toplu konut olacağı söyleniyor.
Bu haber 2015-04-12 19:14:58 eklenmiş ve 1563 kez görüntülenmiştir.

Yeşil alan, Toplu Konut alanı mı oluyor

 

Bulancak Pazarsuyu Mevkii, Güzelyalı Mahallesi’nde ki yeni açılan Güzelyalı İlkokulu ve Güzelyalı Ortaokulu yanındaki yeşil alanın toplu konut olacağı söyleniyor.  Bölge halkı tarafından terk edilen ve bölge halkının yararlanması için bırakılan yeşil alanın toplu konut olacağı dedikoduları kafaları karıştırmaya başladı. Mahalle sakinleri sosyal ve çocuklar için çocuk parklarının, sportif faaliyetlerini yapacakları spor tesislerinin yapılmasını istediler. Edinilen bilgiye göre okul çevresinde sosyal alan oluşturulması amacıyla bırakılan ve imarda yeşil alan olan görülen yerin Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından toplu konut yapılacak olması ve Belediye tarafından izin verilediği sözleri mahalle halkını tedirgin ettiği vurgulandı. Söylentiye göre sözde çocuklar ve mahalle sakinleri için sosyal alan için terk edilen, bu düşünce ile bağış yapılan bu alanın kimler tarafından toplu konuta çevrildiği merak ediliyor. Bir rivayete göre bu yeşil alana Bulancak Belediye Başkanlığının Toplu Konut yapacağı, yani Bulancak Belediyesi Başkanlığı inşaat sektörüne atılacağı söylentilerinin dolaştığı söyleniyor.  Bu konuyla ilgili olarak Belediye Başkanlığının bir açıklama yapıp yapmayacağı ise ilçede merak konusu oldu. Öte yandan Bulancak’ta yeşil alan olarak kalan yerlere mescit adı altında betonlaştırdığı biliniyor. Bu bilgiyle birlikte buraya cami yapmak için isteyenlerin de olduğu öğrenilirken 500-600 metre ilerisinde Bulancak Sarayburnu Cami gibi neredeyse Türkiye de örnek gösterilecek caminin yanına bir cami daha yaptırmanın ne kadar uygun olacağı vurgulandı. Şu anki haliyle mahalle sakinleri tarafından tarla ve üstündeki bahçeden fındığı kimin ve nasıl kullanıldığı kamuoyu tarafından bilinmeyen 4-5 dönümlük arazının istediği gibi değil şehrin geleceği için hazırlanması bekleniyor. Bulancak Güzel yalı Mahallesi adına yakışır bir sosyal tesislerin yapılması bekleniyor.  4-5 dönümlük alanın bölge halkının ve şehrin gelişimine uygun olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca bu alanın hangi pozisyonda olduğu hakkında ve burada yapılacak olan çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.  Güzelyalı Mahallesini çirkinleştirmeyelim, kişilere veya kurumlara değil, bölge halkının ortak kullanacağı alanlar oluşturalım. 

ETİKETLER : giresun haber bulancak haber bulancak Bulancak Pazarsuyu Mevkii Güzel yalı Mahallesi yeni açılan Güzel yalı İlkokulu Güzelyalı Ortaokulu yeşil alanın toplu konut olacağı söyleniyor
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi