Mehmet Aygün, Antalya "Titanik" otelinden sonra şimdi de Almanya Berlin de


Bu haber 2015-04-02 19:41:40 eklenmiş ve 3155 kez görüntülenmiştir.

Mehmet Aygün, Antalya"da "Titanik"i yaptı şimdi sırada Berlin var

 

 

 

Titanik'in patronu Aygün,180 milyon dolara 5 otelin sahibi oldu

 

Karadeniz’in ’gurbetçi’ geleneğinin temsilcilerinden Mehmet Aygün, Berlin’de kazandıklarıyla Türkiye’de yatırım yaptı ve 1200 kişiye ekmek kapısı açtı.

İSTANBUL- Karadeniz"in "gurbetçi" geleneğinin en başarılı temsilcilerinden Mehmet Aygün, Berlin"de kazandıklarıyla Türkiye"de yatırım yaptı ve 1200 kişiye ekmek kapısı açtı. Giresun"dan 1975"te Almanya"da çalışan dayısı Hidayet Kendir"in yanına okumak için giderek başladığı gurbetçilikte, restoran işletmeciliğiyle girişimciliğe adım atan Mehmet Aygün, döner ticaretiyle büyüdü ve Hasır adıyla restorant zinciri kurdu. Kazandıklarıyla 
Türkiye"de de yatırımlara başlayan Aygün, Antalya"da "Titanik" gemisine benzeyen dev bir otel yatırımı yaptı ve 2003"te açtı. Ardından İstanbul"da şehir oteli yatırımlarına hız verdi. Berlin"de de bir Titanik otel yatırımı yapmak için hazırlıklarını tamamlayan Mehmet Aygün"ün Almanya"daki şirketlerinde 250 kişilik istihdamı bulunuyor. 

 

33 yıllık "Almancı" 

Gurbetçilerin tabiriyle 33 yıldır "Almancı" olan Mehmet Aygün şöyle başlıyor anlatmaya: "Giresun"da 1967"de babamız vefat etti ve biz 6 kardeş annemizle başbaşa kaldık. Ben ilkokul 4"üncü sınıfa gidiyordum. Babamızdan bir küçük bakkal-şarküteri kalmıştı. Öğlene kadar ben, öğleden sonra ağabeyim burada çalışarak evimizin ekmeğini kazandık. İkinci bir ekmek kapısı olsun diye dışarda işler yapmaya da başladım. Hamallık, işportacılık, araba yıkama ne olsa yaptım. Önemli olan evimize ekmek getirmekti. Her geçen gün işimizi büyüttük. Dükkanda talebelere tost satmaya başladık. Dondurma, tekel ürünleri de koyduk. Yerimiz Çınarlar"da sinemanın yanındaydı. Ben bu arada ticaret lisesini bitirdim ve 1975"te Giresun"dan ayrılıp Almanya"daki dayımın yanına okumak amacıyla gittim." 

Berlin"de dayısının işlettiği Kervansaray adlı lokantada çalışırken bir taraftan da dil okuluna gidip Almanca öğrenen Mehmet Aygün şöyle devam ediyor: 

 

 

Okumadı patron oldu 

"Dayım Hidayet Kendir"in yanında 1.5 yıl çalıştım. Lokantacılığı öğrendim ve sonra Malatyalı bir gurbetçinin yanında 1 yıl çalıştım. Sonra okumak yerine, ticarette karar kıldım. Bir arkadaş lokanta açmış çalıştıramıyordu, devraldım ve hem kebapçı hem de ev yemekleri olan bir lokanta olarak ciroyu yükselttim. Sonra döner imalatına da başladım. Ben döneri hazırlıyordum, diğer lokantalara satıyordum. Günde 2.5 ton döner yapmaya başladık. Kendi arabalarımızla da dağıtımı büyüttük ve büyük mağazaların önünde döner büfeleri de açmaya başladık. 7-8 tane de büfemiz oldu. Akaryakıt istasyonları ve Hasır restorant zinciri derken iyi kazanmaya başladık. İnşaat, emlak işlerimiz de vardı. Üç kardeşime önce Giresun"da iş kurdum. TIR"lar aldık, sonra Sezer turizmin bölge bayisi olduk ve 10 yıl kadar 60 otobüsle otobüsçülük yaptık. 1994"te de bu işi devrettik ve İstanbul"da turizm yatırımlarına karar aldık." 

Antalya"da "Titanik"i yaptı Berlin"de de otele girecek 

İsanbul"da Rasim Zaimoğlu"nun Şişli"deki Alfa Otel"ini 1994"te satın alarak turizm yatırımlarına başladıklarını anlatan Mehmet Aygün, şöyle konuşuyor: "O otel şimdi 55 odalı butik bir otel. Taksim"de de Aygün Plaza"yı yaptık ve 85 odalı bir otelimiz daha oldu. Almanya"da hizmet sektöründe iddialı olmanın avantajını değerlendirmek için Avrupalı turiste Antalya"da tesis yapma kararı aldık ve 2000 yılında yatırıma başladık. Otelimizin diğer otellerden farklı olması için de mimarisinin farklı olmasını istedik ve "Titanik" fikri çıktı. 2003"te Titanik gemisine benzeyen otelimizi açtık, büyük ilgi gördü. Özellikle balayı çiftlerinin akınına uğruyoruz. Bu otelimiz 1800 yataklı. İstanbul Bakırköy"de de bir şehir otelimiz yakında hizmete başlıyor. Anadolu yakasında büyük bir otel yapmak istiyorduk ve Kartal"da 200 yataklı 5 yıldızlı Titanik"i hizmete açtık. Bugüne kadar Almanya"da kazandıklarımız ana kaynak olmak üzere Türkiye"ye toplam 180 milyon dolarlık otel yatırımı yapmış durumdayız. Berlin"de de yeni bir otel yatırımı için projemiz hazır, orada Almanlara Türk hamamının ne olduğunu da tam olarak göstereceğiz. Şu anda 5 şirketimiz var ve bunları kardeşlerimle birlikte yönetiyoruz." 

ETİKETLER : Giresun haber bulancak haber Bulancak Mehmet Aygün Antalya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi