Gala gecesine Atatürk’ün sözleri damgasını vurdu


Bu haber 2015-03-19 23:54:17 eklenmiş ve 1121 kez görüntülenmiştir.

Gala gecesine Atatürk’ün sözleri damgasını vurdu

 

Gala Gecesi’nin anlamı; Resmî bir törenden sonra yapılan büyük ve gösterişli şölen. Bir temsilin ilk oynanışı veya bir filmin ilk gösterimi. Daha çok resmi giysi ile gidilmesi zorunlu gösteri gecesi. Özellikle filmlerin ön oynatımında uygulanan bir gösterim yöntemi; önceden yer ayırtmak yoluyla izleyicilerin yanı sıra, seçkin çağrılılara, gösterilen filmde görev alan sanatçılara da yer verilen gösterim. Buraya kadar ön gösterim ile ilgili olarak edindiğimiz bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşarak ön gösterimin yanı, “Gala Gecesi”nin önemi vurgulamak istedik.

 

Bulancak Sanat Tiyatrosu, Sermet Çağan'ın yazdığı, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Birkan Görgün'ün yönettiği ‘Ayak - Bacak Fabrikası’ adlı oyununun “Gala Gecesi” Tiyatro severlerle buluştu. Bulancak 75 Yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonu’nda boş yer yok denecek kadar salonun doluluğu mutluluk yarattı. Ayrıca bu geceye özel olarak gelen Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve aynı zamanda Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan  Görgün, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncusu Ceyhun Gen, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu, Giresun Kayıp Oyuncular Tiyatrosu, Ordu Kültür Sanat Tiyatrosu, Samsun Düş Evi Tiyatrosu ve Karadeniz’e Kıyısı olan Kent Tiyatroları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaynar ile Bulancaklı Tiyatro severler bir araya geldiler. , Sanatçı ve emek insanlarını seyretmek üzere bu güzel topluluk salonda yerlerini aldılar.   Fakat Bulancak Mülki amirlerinin, yanı yöneticilerinden hiç kimsenin olmaması dikkatlerimizden kaçmadı. BST’nun “Gala Gecesi” olması sebebiyle mutlaka davet edildiğini düşündüğümüz bu güzel şehrin ve bu güzel ilçenin mülki amirleri olması gereken koltuklarında görülmediler. Bir şehrin Tiyatrosu varsa, o şehrin idarecilerini yüceltir. Eğer bir marka olacaksan sanatla ve birikimlerinle ancak yücelebilir ve büyüyebilirisin. Lütfen Tiyatromuza sahip çıkalım. Sakin onu bırakmayalım. Bir şehir, bir ilçe hatta bir köy dahi sanatla var olur. O yerleşim yeri sanatla yücelir. Onu bırakmayarak birlikte yürümeyi öğrenmeliyiz. Bulancak ilçesi Türkiye’de birçok şehirde olmayan ve birçoğumuz hayal bile edemeyeceği sanat aşkıyla yanan güzel insanları var. 15 yıldan bu yana kutlanan “Mürsel Gülmez Sanat festivali” var. Her yıl Türkiye’den ve yurt dışından ilçemize gelen sanatçı dostları var. Bu oyunu çıkaran Bulancaklıların öyle bir kimlikleri var ki, kimi manav, kimi terzi, kimi işçi, kimi emekli, kimisi ise,  öğretmen ve niceleri… İşte şimdi sen bu sanat aşkıyla yanan Bulancak evladının Gala Gecesi’nde yerini almıyor ve davete icap etmiyorsun.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatıyoruz.

 

“Hepiniz Milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız”

 

Bir başka anlamda ise,

 

“sanatsız kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”

   Mustafa Kemal Atatürk

 

Ne de güzel söylemiş değil mi?

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi