BARBAROS İLKOKULU’NDA “UYUM HAFTASI” BAŞLADI

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri 05 Eylül 2022 Pazartesi günü başladı.
Bu haber 2022-09-05 12:13:25 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

 

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri 05 Eylül 2022 Pazartesi günü başladı.

 

 

Milli Eğitim  Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün süreceği öğrenildi.

 

Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verileceği açıklandı.

 


Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacağı ifade edildi.


Eğitimin ikinci gününde veliler çocuklarıyla birlikte okula giderek okulun tüm iç ve dış mekânlarını birlikte gezecekleri anlatıldı.


Uyum eğitimi haftasında anaokulu öğrenci velilerinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla MEB tarafından “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim Uyum Rehberi”  hazırlandı. Uyum rehberiyle hem okul öncesi eğitimin önemi ve içeriği anlatılıyor.

 

Tam da bu kapsam da Bulancak’ta gerçekleşen uyum haftasında Barbaros İlkokulu 1/E sınıfı Öğretmeni Naci Aktaş öğrencileriyle buluşması objektiflerimize böyle yansıdı.

 

 


 

Ayrıca Barbaros İlkokulu Müdürü Zafer Işık, öğrencilere ve öğrenci velilerinin bulunduğu sınıflara girerek hoş geldiniz dedi.

Daha sonra okulun kapısında öğrenciler uyum haftasının ilk gününde öğretmenleri Naci Aktaş ve Okul Müdürü Zafer Işık ile birlikte tarihe bir not düşmek ve eğitim ve öğretim yılının ilk gününde bulancakhaber.net objektiflerinin karşısına geçerek unutulmayacak bir eğitim hayatına başladıkları görüldü.

 

Öte yandan Bulancak Belediye Başkanlığı’nın da okul bahçelerini temizlediği objektiflerimize böyle yansıdı.


 

 


ETİKETLER : BARBAROS İLKOKULU UYUM HAFTASI BAŞLADI bulancak haber giresun haber bulancak giresun istanbul izmir ankara milli eğitim bakanlığı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi