BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR!

Atatürkçü Düşünce Derneği Ulusumuz ’un desteklemesini, siyaset kurumunun dikkate almasını dilediği bir manifesto yayınlandı.
Bu haber 2022-04-22 20:42:29 eklenmiş ve 644 kez görüntülenmiştir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ulusumuz ’un desteklemesini, siyaset kurumunun dikkate almasını dilediği bir manifesto yayınlandı.

 

Ekonomiden kadın haklarına, eğitimden sağlığa Cumhuriyet değerleri ve Atatürkçü Düşünce Sisteminin çağımız koşullarında nasıl uygulanması gerektiğini açıklayan manifestonun ana başlıkları şöyle:

 

 

NAMUS MAYASI

 

“Kemalist Devrimcilerin Devlet’in hamuruna kattıkları NAMUS mayası eksilmemelidir” denilen ve Laikliğin “Cumhuriyet Kubbemiz’in kilit taşı” olduğunu belirten manifestoda; tarihten ders alınması, Devlette hiçbir Laik Cumhuriyet ve Üniter Ulus Devlet karşıtı kadrolaşmaya izin verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. “Yargı kayıtsız koşulsuz bağımsız olmalıdır” diyen ADD; Egemenliğin ve Ulusal bağımsızlığın temel unsuru olan yargının iktidarların ya da paralel güçlerin emrine girmesinin, baskılarla hüküm vermesinin devletleri felakete sürüklediğini, Ulusumuz ’un 1961 Anayasası’nı esas alan demokratik bir Anayasa’ya ve gerçek bir Hukuk Devletine kavuşturulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

“NASLAR YA DA SAPLANTILARLA DEĞİL, AKIL VE BİLİMLE YÖNETİLMELİDİR.

 

“Halkımızın günde güne yoksullaştığı, üretimden kopmuş, hukuk güvencesi sunamayan, yolsuzluğa, rüşvet ve israfa batmış devletlerin parasının pul yurttaşının kul olacağı belirtilen manifestoda “Üretimsizlik sebep, faiz, enflasyon, işsizlik ve açlık neticedir” deniyor.

 

 

KEMALİST KARMA ÜRETİM EKONOMİSi’nin Devletimizin Ekonomi Politikası olması, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı vurgulanıyor ve kamu maliyesinin naslar ya da saplantılarla değil, akıl ve bilimle yönetilmesinin elzem olduğunun altı çiziliyor.

 

 

Amiraller davasında ve yakın süreçte gelişen Ukrayna-Rusya savaşında da görüldüğü gibi Uluslararası anlaşmalarda ve büyük devletler siyasetinde bağımsızlığımızı zedeleyecek adımlardan kaçınılması ve Türkiye’nin antiemperyalist ve tam bağımsızlıkçı kuruluş ayarlarına dönmesinin en uygun yol olduğu belirtiliyor.

 

 

Manifestonun devamı şöyle:

 

EĞİTİM EN ÖNEMLİ SORUNUMUZDUR!

 

Çocuklarımız; öncelikle düşünmeyi, öğrenmeyi, sorgulamayı öğrenmeli, tarikat ve cemaatlerden, hurafe ve dogmalardan uzak tutulmalı, bilimsel bilgi ile eğitilmeli, gençlerimiz geleceklerini yurt dışında arama çaresizliğinden kurtarılmalıdır.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DÖNÜLMELİDİR

 

Kadının uygarlaşmanın taşıyıcı kolonu olduğunu içselleştiren bir yönetim anlayışı yeniden yaratılmalıdır. “Kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata ters” anlayışından vazgeçilmeli İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ne dönülmeli, ÇOCUK ve GELİN sözcüklerinin birlikte kullanılması utancı tarihe gömülmelidir.

 

 

BASIN; Atatürk’ün “Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.” sözü ışığında ÖZGÜR olmalıdır. YANDAŞ MEDYA yaratmanın kimseye yararı olmayacağı bilinmelidir.

 

PARTİ ORDUSU ARAYIŞLARININ SONU HÜSRANDIR

 

Ordu siyasetin etkisinden arındırılmalı ve komuta bütünlüğü yeniden sağlanmalıdır. TÜRKİYE; sınırlarını koruyamayan, yurt dışı tek toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni terör örgütlerine terk eden, 19 adasındaki Yunan işgalini tepkisiz seyreden, beyzbol sopaları ve mektuplarla had bildirilen, tehditle terörist(!)salıveren, kapılarda bekletilen, tescilli rüşvetçilerce temsil edilen ve İTİBARI saraylarda arayan bir ülke olmamalıdır.

 

 

Dünyanın en bereketli topraklarında, dünyanın en fedakâr, en çalışkan halkını açlığa mahkûm eden BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR!

ETİKETLER : BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR ! bulancak haber giresun haber giresun bulancak atatürkçü düşünce derneği
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi