CAMİİ AVLUSUNDA Kİ AĞAÇLARI KORUMA ALTINA ALALIM.

CAMİİ AVLUSUNDA Kİ AĞAÇLARI KORUMA ALTINA ALALIM.
Bu haber 2021-11-12 12:48:45 eklenmiş ve 774 kez görüntülenmiştir.

 

Atatürk’ün, dalı kesilmesin diye köşkü taşıttığı çınar ağacı 400 yaşında…

 

 

Bulancak Beşikçi Camii avlusunda ki çam ağaçlarının kesileceği öğrenildi. Kesilmesi için cami görevlilerinin imza topladığı ise akıllarda durgunluk yaşattı.

 

 

bulancakhaber.net İhbar hattı aranarak cami görevlisi ağaçların kesilmesi için imza topluyor dediği ve hatta bu konuda da Bulancak Mahalle Muhtarı Kemal İncüvez’den dahi imza istediği öğrenildi. Bunun üzerine muhtar Kemal İncüvez’i arayan Yaşar, konunun doğru olduğunu fakat kendisinin ağacın kesilmesi için imza atmadığını belirtti.   

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar söylenenleri teyit etmek ve ağaçları görüntülemek için gittiği Beşikçi Camii avlusunda 3 tane çam ağacının olduğunu bunların bir tanesinin ise gözle görüldüğü şekilde kuru olduğunu görüntüledi. Fakat o kuruyan ağacında bilirkişilerce incelenerek gerçekten kuru olup olmadığının tespitinin gerektiğini açıkladı.

 

 

 

Öte yandan Beşikçi Camii görevlisinin yağmurlu ve rüzgârlı havalarda tehlike yarattığını belirttiği ağaçların kesilmesi için imza topladığını Yaşar’a teyit etti. Hatta bu konuda Bulancak Orman İşletmeye kesilmesi için başvuracağını belirtti. Ayrıca rüzgârlı ve yağmurlu havada yıkılırsa camide oluşacak zararı kim ödeyecek sözlerini Yaşar’a aktardı. Yaşar ise bu sözler karşısında, “rüzgârdan ve yağmurdan dolayı ağaç camiye zarar verirse bu camiye sahip çıkacak çok hayırsever vatandaşın olduğunu söyledi” .

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, “Beşikçi Camii avlusunda ki ağaçlarda gözle göremediğimiz ve doğal ortamda kuşlara böceklere ev sahipliği yapan ağaçların kesilmesini mahalle sakinlerinin de istemediği kısa bir araştırma sonucunda ortaya çıktığını belirtmek isterim” dedi.

 

 

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da bir dalını kesmemek için inşa halindeki köşkü tren rayları üzerinde kaydırdığı çınar ağacının bakımları yaptırıldığı, Atanın mirasına sahip çıktıklarını söyleyen insanların olduğu vatan topraklarında Beşikçi Camii’nin avlusunda ki o kuruyan ağacın röntgenini çektirerek tespitinin yapılmasını istedi. Yalova’da bir dalını kesmemek için inşa halindeki köşkü tren rayları üzerinde kaydırdığı çınar ağacının röntgeni çekilerek 400 yaşında olduğunu bilinen bir yaşam da, Bulancak Beşikçi Camii avlusunda ki bu ağaçların camiye zarar verebilir denilmesi ise de neyin ne si dedirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : CAMİİ AVLUSUNDA AĞAÇLARI KORUMA ALTINA ALALIM bulancak haber gşiresun haber bulancak giresun orman işletme giresun beşikçi atatürk köşk orman genel müdürlüğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi