GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Bu haber 2021-09-20 14:04:34 eklenmiş ve 588 kez görüntülenmiştir.

 

19 Eylül, “GAZİLER GÜNÜ” tüm yurtta olduğu gibi Giresun Bulancak İlçesi’nde de kutlandı.

 

 

 

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü önüne Türkiye Cumhuriyeti Bulancak Kaymakamlığı ve Gaziler Derneği çelengi bırakıldı.

 

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlatıldı.

 

 

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşma yapmak üzere Bulancak Gaziler Dernek Başkanı Dursun Ali Beyaz kursiye davet edildi.

 

 

 

Beyaz’ın konuşmasından sonra kursiye Bulancak Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen bir selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye davet edildi.

 

 

 

Hemen ardından Gazi Ortaokulu 8/A sınıf öğrencisi Merve Nur Azak’ın “GAZİLERİMİZE” adlı şiiri okudu.

 

 

 

 

Madalya takdimi öncesinde Bulancak kaymakamı Ali İkram Tuna bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Daha sonra Madalya takdimi yapıldı. İlk madalya Gazi Hasan Ali Yıldız’a Kaymakam Ali İkram Tuna tarafından takdim edildi.

 

 

 

İkinci madalya ise Belediye Başkan Vekili Bahtiyar Hüsem tarafından Gazi Tevfik Kızılcı’nın oğlu Şükrü Kızılcı’ya sunuldu.

 

 

 

Son takdim ise Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Küçükbekir tarafından verilerek program son buldu.

 

 

 

19 Eylül Gaziler Günü’ne Kaymakam Ali İkram Tuna, Belediye Başkan Vekili Bahtiyar Hüsem, Cumhuriyet Baş Savcı Mustafa Küçükbekir, Jan. Binbaşı Özel Harekat Tabur Komutanı Özkan Çömez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ersin Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, Okul ve Daire Müdürleri ile Siyasi parti temsilcileri, Gaziler Derneği üyeleri, vatandaşlar katıldılar.

 

 

 

 

GAZİLER GÜNÜ;

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır. 

 

13 Eylül 1921′ de  kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile  Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla  Büyük Millet Meclisi Reisliği ’ne cepheden telgrafla şu önergeyi gönderdi:

 

“Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle  muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine  müşirlik rütbesi ile gazilik unvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi’nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya  bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.”

 

Sakarya Meydan Muhaberesi ’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM ’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanı verilmiştir.

 

19 Eylül, “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır. Gaziler gününde yapılacak törenler, Başbakanlığın 24 Ağustos 2004 tarih ve 25209 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

 
Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

 

 

 

 

ETİKETLER : GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI BULANCAK HABER GİRESUN HABER BULŞANCAK GİRESUN Kaymakam Ali İkram Tuna Belediye Başkan Vekili Bahtiyar Hüsem Cumhuriyet Baş Savcı Mustafa Küçükbekir Jan. Binbaşı Özel Harekat Tabur Komutan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi