MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI.


Bu haber 2020-10-19 12:15:56 eklenmiş ve 8140 kez görüntülenmiştir.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü yurt genelinde olduğu gibi Giresun Bulancak ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

İlk olarak Bulancak Mahallesi Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda ki, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

 

 

Çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemi hakkında Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Turhan Eltemiz’in konuşmasıyla tamamlandı.

 

 

Bulancak ilçesinde gerçekleşen törene Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Küçükbekir, Belediye Başkanı Recep Yakar,  İlçe jandarma Komutan Binbaşı Ersin Ergut, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, Daire Müdürleri, siyasi parti Başkanları katıldılar.

 

 

 

Tören sonrası ilçe protokolü, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Turhan Eltemiz Belediye Başkanı Recep Yakar’ın makamına çıkarak günün değerlendirmesini gerçekleştirdiler. 

 

   

 

 

Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda muhtarlarla bir süre sohbet eden Bulancak İlçe kaymakamı Ali ikram Tuna daha önce ki açıklamalar doğrultusunda “Demokratik yönetimin temel taşlarını oluşturan siz değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü programına katılmanız bizleri son derece mutlu etmiştir. Muhtarlık sistemi Osmanlıdan gelen cumhuriyet döneminde de çeşitli kanunlarla düzenlenmiş ve son derece önemli bir müessesedir. Çünkü mahallelerimizi muhtarlar ihtiyar heyeti ile beraber yönetiyorlar ve kendilerine de çeşitli kanunlarla çok sayıda görev verilmiş durumda.

 

 

 

Yaşadığımız mahallelerde yaşam seviyesinin daha iyi noktaya çıkarılması açısından ilk temas yeri muhtarlar olarak sizlersiniz. Muhtarlık müessesesinin, kamu hizmetlerinin sunumunda olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi ve 19 Ekim Muhtarlar Günü programına muhtarların eksiksiz katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

TRT Bulancak Temsilcisi, BULANCAK HABER TV ve bulancakhaber.net İnternet Gazete İmtiyaz sahibi Mehmet YAŞAR, “19 Ekim Muhtarlar Günü programını kutladı ve ilçe genelinde muhtarların mahalle arasında gezmesini, yaşadığımız ilçe de yaşam seviyesinin daha iyi noktaya gelmesi için ilk müdahalenin muhtarlarımız tarafından yapılmasının çok önemlidir” dedi.

 

ETİKETLER : MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI bulancak haber giresun haber giresun bulancak içle jandarma binbaşı ersin ergut ali iktam tuna kaymakam recep bünyamin turhan eltemiz
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi