VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ KİM ÇÖZECEK.


Bu haber 2020-09-11 14:54:55 eklenmiş ve 9469 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun Piraziz ilçesi Bozat Köyü Yeni Cami Mahallesi No.8 adresinde ki iki katlı eve bölgemizde yaşanan sel felaketinden sonra eve girilemez ve oturulamaz raporu verildiği ve bahse konu evde yaşayan insanların mağdur edildiği öğrenildi.

 

 

 

Edinilen bilgiye göre; Giresun ilimizde yaşanan sel felaketi sonrasında Bozat Köyünde yapılan araştırma sonucunda Gürsoy ailesi mağdur oldu. Ve mağduriyetlerini bulancakhaber.net’e açıkladılar.  Mağdur olan annesi ile birlikte iki katlı evde kalan Sinan Gürsoy, “ Bizi evden çıkarttılar. Bu evde oturamazsınız. Başınızın çaresine bakın “ dediler ifadelerini kullandı.

 

 

Bu konuda internet gazetemize açıklamalarda bulunan Gürsoy, “Piraziz Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma ofisine gittim. Biz şimdi nerde kalacağız sorusuna AFAD’ın, incelemeler sonucunu bekleyin dediği tarafıma iletildiğinde; fakat bu süreci biz nasıl geçireceğiz diye sordum. Bana verilen cevap; “BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN” oldu.

 

 

 

58 yaşında ki Sinan Gürsoy ve 85 yaşında ki anne Zeynep Gürsoy evlerine giremiyorlar. Amcalarında, eş ve dostlarında kaldıklarını söyleyen Sinan Gürsoy, “Şu anda kimde nerde kalacağız, biz selden mağdur olmuşken devlet bizi neden görmüyor. Annem 85 yaşında, her türlü hastalığı var. Evimizden ne eşya, ne giysi almamıza izin vermiyorlar. Evde tadilat yapıp evi kullanmamıza izin vermiyorlar.

 

 

 

Her gittiğim kurumda AFAD’dan haber gelmeden bir şey yapamayız denilerek mağduriyetimiz artırılıyor.” Diyen Sinan Gürsoy kara kara düşünmeye başladıklarını bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a anlatı. 

 

 

Bu konuda evimizin yanında yaşayabilmek ve yerleşmek için Piraziz Sosyal yardımlaşmadan çadır istedim. Buna da cevap olarak veremeyiz. AFAD’dan gelen cevaba göre yardım yapacağız cevabını aldıklarını açıkladı. Kira yardımı verin bir ev tutalım Bozat’tan dememize rağmen buna da cevap alamıyoruz.

 

 

 

Tüm sorularımızın karşılığı olarak bize AFAD’dan gelecek cevabı beklediklerini söyleyen yetkililer bizim insan olarak mağduriyetimizi ve nasıl barındığımızı bilmiyor ve ilgilenmiyorlar. Nerde hangi şartlarda kalıp, nerde yattığımızı, hangi şartlarda yaşadığımızı bilmiyorlar.

 

 

Yıkılır diyerek çıkarttıkları evimize giremiyoruz. Bu zaman zarfı içinde biz artık nerede kalacağımızı bilemiyoruz. Evimize girmemiz yasak. Emniyet bantları ile evimizi çevirdiler. Şayet biz evimize girersek kanunlara karşı geleceğimizi biliyoruz ve buna bir an önce yetkililerin çözüm bulmasını bekliyoruz dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ KİM ÇÖZECEK bulancak haber giresun haber bulancak giresun süleyman soylu giresun valiliği piraziz kaymakamlığı enver ünlü iç işleri bakanlık sosyal yardımlaşma dayanışma bozat belde
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi