BİZ VATANDAŞIN SESİYİZ


Bu haber 2020-06-19 17:21:58 eklenmiş ve 11176 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, iktidarının baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirme planında geri adım atmaması üzerine ‘Savunma Yürüyüşü’ Bulancak İskelesi önünde meslektaşlarının tam desteğini alarak devam etti.

 

 

 

Türkiye genelinde 37 Baro başkanının yürüdüğünü açıklayan Giresun Baro Başkanı Soner Karademir bulancakhaber.net’e konuştu.

 

 

  

Karademir, “Bu yürüyüş sadece avukatlar ve barolar için bir yürüyüş değildir. Barolar halkın sesidir. Barolar bölünürse parçalanırsa halkın sesi kızılır. Türkiye’de yıllardır uygulanmak istenen çoklu baro sistemini öncelikle üniter devletimizin altına dinamit koymaktan başka bir şey değildir. Her ırka, ideolojiye mensup, dine mensup farklı barolar kuracaklar. Hatta illegal yapılanma için bekledikleri bir fırsat bu. Böyle olduğunda birden fazla baro, sendika gibi makine mühendisleri odası gibi, bizim bir farkımız var diğer odalardan. Biz kamu kurumuyuz. Biz vatandaşın sesiyiz. Barolar bölünürse tecavüze uğrayan çocuklar, istismara uğrayan kadınlar, çocukları öldürülen kadınlar,  çevre katliamları avukatsız ifadesi alınan insanlar işkence gören insanlar avukatsız kalacak. Hiç bir menfaat elde etmeksizin kanunen görevimiz olduğu için yapıyoruz barolar bölünürse bunlar olmayacak. Bizim derdimiz bu” dedi.

 

 

 

 

 

Daha sonra kendisini karşılayan meslektaşları ile Bulancak İskelesinde objektiflerimizin önüne geçtiler. Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir meslektaşlarının desteğini alarak yoluna devam etti.  Yürüyüşe Barolar Birliği delegesi Avukat Gültekin Uzunalioğlu ’da katıldı.

 

 

 

ETİKETLER : BİZ VATANDAŞIN SESİYİZ bulancak haber giresun haber bulancak giresun soner karademir baro barolar delegesi av. gültekin uzunalioğlu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi