BED ve BESK’ın ASIL KURUCULARI RIFAT MELİKOĞLU ile AYDIN APAYDIN’dır.


Bu haber 2020-03-06 12:41:08 eklenmiş ve 2539 kez görüntülenmiştir.

 

2002 ve 2003 yıllarında düşünülen ve geçici olarak adres gösterilen yerde 11 HAZİRAN 2004 yılına kadar çalışmalarını yapan kısa adı BED olan Bulancak Engelliler Derneği ile kısa adın BESK olan Bulancak Engelliler Spor Kulübü ‘nün fikir babaları Rıfat Melikoğlu ile Aydın Apaydın Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yaşar ile görüntülendiler.

 

 

Rıfat Melikoğlu ile Aydın Apaydın her iki derneğin oluşmasında en büyük etken olduğunu açıklayan Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yaşar açıklamalarda bulundu. Yaşar, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında, silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerin sağlamak maksadıyla bu programı tertiplendi. Jandarma Genel Komutanlığının ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmalarını görmektir. Fakat Bulancak ilçesinde o dönemde Engelli derneğinin olmaması üzerine ASKER programına alınmamaları bizleri son derece üzmüştür.  Bu düşünce ile bu iki arkadaşımıza verilen sözden yola çıkarak dernek kurduk. Kendilerine söz verdik. Onları asker yapacağımıza söz verdiğimiz için ve bu sözümüzü yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. 11 HAZİRAN 2004 tarihinde Dernek Kurucuları Dernek Başkanı Mehmet Yaşar, Dernek Başkan Yardımcısı Cüneyt Üstündağ, Ufuk Cürgül, İbrahim Tiryaki, Hüseyin Karagöl, Nurten Özel ve Güleser Bekçi isimlerinden oluştu. Bugün gelinen noktada kurulan dernek artık kurumsal bir nitelik aldığını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bunun bu şekilde devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

Uzun süre Bulancak’ta tedavi gören ve o dönemde ayakkabı boyacılığı yapan Aydın Apaydın’ı Bulancak Caddelerinde gören Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yaşar, Apaydın ile hasret giderdi.  Yaşar, Aydın’ı görünce halen ayakkabı boyacılığına devam eden Rıfat Melikoğlu’nu da ziyaret etmek istedi. Aynı şekilde Rıfat ile de hasret giderdi.

 

 

bulancakhaber.net’e son olarak özel açıklama yapan Yaşar, “Bulancak Engelliler Derneği (BED) ile Bulancak Engelliler Spor Kulübü’nün (BESK) asıl kurucuları Rıfat Melikoğlu ile Aydın Apaydın’dır” dedi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : BED ve BESK ASIL KURUCULARI RIFAT MELİKOĞLU ile AYDIN APAYDIN bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi