1953’DEN 2020 YILINA YOLCUKLUK.


Bu haber 2020-02-22 14:57:17 eklenmiş ve 2816 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak Hükümet Konağı eski binası yıkılıyor. Bulancak’ın bir dönem tarihe ışık tutmuş ve birçok anıların, acıların ve sevinçlerin yaşandığı o heybetli görüntüsü Yavaş yavaş ilçemize veda ediyor.

 

 

1953-1954 yıllarında temel kazısı yapılan ve o dönem yaşanmışlıklarıyla Bulancak Hükümet Konağı’ndan bir anıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz. O yıllarda henüz ilkokula gitmeyen ilçemizin sevilen büyüklerinden ve 22 yıl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nı yapan Yadigar Salih Patar’ın anısı bizlere tebessüm ettirdi.

 

 

 

 

1953-54 yıllarında temeli atılan Hükümet Konağı inşaatında çalışmanın başlamasının hemen ardından kar yağdığı için ara verilir. İnşaat temelinin buz tutması sonucu o dönem henüz 6 yaşında olan Yadigar Patar o buzun üstünde uzun süre kaydığını heyecanla ve yaşarcasına bize anlattı.

 

 

 

6 yaşında eğlenceye doyamadığını anlatan Patar, o gün çocukça keyif yaparken sonunda buzun kırılarak kendisini temelde biriken suyun içinde bulduğunu gözleri dolu bir şekilde anlattı. O anda orada bulunan ilçemizin bir diğer saygın şahsiyeti rahmetli Erol Üstündağ’ın kendisini kurtardığı anı hiç unutmayacağını saygıyla ve sevgiyle ifade etti. Patar, bu unutulmayan yaşanmış anıyı anlatarak geçmişe bir yolculuk yaptı. Ve bir tarihin yok oluşunu bizde fotoğraf karesiyle yaşatmak istedik.

 

 

 

 

bulancakhaber.net Yayın Sahibi Mehmet Yaşar olarak benim de aile büyüklerimle birçok anımın olduğu, rahmetli Nüfus Müdürü Ali Yaşar’ın oğlu olarak yaşanmışlıklarımızı bana hatırlattı. Hükümet Konağı’nın yıkımı bizim anılarımızda da derin izler bıraktı. Bu vesile ile babam Nüfus Müdürü Ali Yaşar’ı anmamıza neden olan Yadigar Patar’a, bu güzel anısını bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.  

 

 

 

 

 

ETİKETLER : 1953’DEN 2020 YILINA YOLCUKLUK bulancak haber giresun haber bulancak giresun yadigar patar ali yaşar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi