BİLİNÇSİZ VE BİLGİSİZ UYGULAMA İÇİMİZİ ACIKTI.


Bu haber 2020-01-16 12:53:19 eklenmiş ve 1652 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak şehir merkezinde sayılı ağaçlardan kalan iki ağaca yapılan bu bilinçsiz ve bilgisiz uygulama içimizi acıktı.

 

 

bulancakhaber.net olarak bu görüntüyü geç gördüğümüz için üzüldüğümüzü belirtmek isterim. Ama geç kalınmış bir durum yok. Dolayısıyla kimin ya da kimlerin düşüncesiyle yapılan bu canlı ağaca çakılan vidaların sökülmesini istiyoruz.

 

 

Bulancak Orta Camii avlusu içinde ve çeşmelerinin hemen üst tarafında bu yazının konulması için uygun alanların olduğunu görmediniz mi? Bu ağaçlarla Bulancak Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilgileniyorsa hemen bu duruma müdahil olması gerekmektedir.  Şayet yok bu alana Cami Yapma ve Yaşatma Derneği ilgileniyorsa onlar derhal bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. 

 

 

Biz her ne kadar geçte olsa bu yanlışlığı gördüğümüz andan itibaren bu haberi yaparak yetkililerin o iki ağacın gövdesindeki vidaları çıkartılmasını istiyoruz.

 

 

 

 

 

BİR AĞACA ÇAKILAN 10 ÇİVİ O AĞACI MUTLAKA ÖLDÜRÜYOR!

Bugün özellikle yerleşim yerlerinde, açık hava, yeme içme ve eğlence mekânlarında bulunan ağaçlar, çivi, vida, raptiye gibi çeşitli delici cisimlerin saldırısı altında. Kuş evleri sabitleme, reklam afişleri, bez afişler ve dövizler, televizyon ekran dolabı ya da metal destekleri, ışıklandırma sabitlemeleri, yön ve bazı bilgi levhaları, ses amfileri ve benzeri çeşitli açık hava uygulamaları da ağaçlar için görünmez bir yaşam tehdidi oluşturuyor.

Teksas Orman Servisinden Mickey Merrit, ağaçların dış kabuğuna çivi, vida gibi metallerin asla çakılmaması gerektiğini ve bu uygulamaların ağacın yaşamını kısa bir sürede sonlandıracağını söylüyor. Bu tür nesneler ağaçlara eklendiği anda, yaralı bölgedeki hücreler hızla bölünmeye başlıyor ve kambiyum (ağacın enine büyümesini sağlayan doku) zarar görürken, ağaçların köklerine besin taşıyan floem hücreleri ve gölge veren unsurlara besin ve su taşıyan ksilem de hızla hasar görüyor.

Bu tür hasarlı yani yaralı bölgeler, böcek ve hastalıklara karşı da ağacı savunmasız bırakıyor. Damarlı yani vasküler sisteme sahip olan tüm bitkiler bağışıklık sistemi de geliştiriyor. Yerel yaralanmalarda ağacın savunma mekanizması sadece yaralı bölgeyi onarmaya odaklanıyor ve bu durumda ağacın sağlam görünen tüm parçaları savunmasız kalıyor. Zamansız ve bilinçsiz budamalar, kopartılan anlamsız dal parçacıkları ağacın hastalanarak ölmesi için çok basit birer neden ve süreç. Bu yoğun stresi taşıyamayan ve zaten hava, su ve çevre kirliliğinin baskısı altında bulunan ağaçların kuruması kaçınılmaz oluyor.

Bilimsel gözlemlere göre devasa bir tarihi çınarda açılacak anlamsız 10 çivi deliği, bu ağacın ölmesi için yeterli! Zamansız budanan 10 dal da kuruma için gereken süreci başlatıyor. Bazen ağaçlara çakılan bilgi levhasının 4 çivisi dahi o ağacı öldürmeye yetebiliyor ve yapılması gereken bu levhaların ağaçlara değil, başka unsurlara monte edilmesi ve ağaçlardaki çivi, vida, raptiye gibi delici nesnelere, zamansız ve bilinçsiz budamaya karşı savaş açılması!

 

Kaynak; https://www.facebook.com/cevremisyonuplatformu/photos/a.127903987248611/776342889071381/?type=1&theater

 

ETİKETLER : BİLİNÇSİZ VE BİLGİSİZ UYGULAMA İÇİMİZİ ACIKTI bulancak haber giresun haber bulancak giresun Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Cami Yapma Yaşatma Derneği
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi