BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Bu haber 2019-12-24 19:01:00 eklenmiş ve 26441 kez görüntülenmiştir.

 

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Şenlikoğlu, göreve başladıklarında sıkıntılı bir tablonun karşılarına çıktığını belirterek: “Ancak bunu sık sık dile getirmedik.  Çünkü kavga eden değil, üreten icraatlarıyla öne çıkan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Söylenecek, anlatacak o kadar çok şey var ki, biz bunları heybemize doldurduk, zamanı ve zemini geldiği zaman bunları gündemimize taşıyacağız.  Biz belediyenin kurumsal yapısını revize etmeye çalışıyoruz ve bu anlamda kurum içerisinde bir takım değişiklikler yapıyoruz. Biz performansa dikkat ediyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Geçmiş dönemde belediyede personelin işe gelmemesiyle ilgili bir durum vardı. O problemi hemen hemen aştık ve ikinci aşamaya geçtik. İşe geliniyor fakat hala işini yapmayanlar var.  Biz bu arkadaşlarımızda bir takım eksiklikler gördüğümüzde ikaz ediyoruz. İki üç günde bir şehirde sabah erken saatlerde mahalle, cadde ve sokaklarımızı geziyorum.  Hangi eksiğimiz var Temizlik İşlerinde, Fen İşlerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünde hangi çalışmalarımız yapılıyor, durumumuz nedir yerinde incelemeler yapıyorum.” dedi.

 

Belediyeyi ciddi anlamda borç yükü ile devraldıklarını kaydeden Şenlikoğlu: “ Mali tabloyu defalarca açıkladık. Ciddi manada bir borç yüküyle belediyemizi devir aldık. Ancak enkaz edebiyatı yapmak istemediğimiz için bunu pek fazla gündeme getirmedik. Bir belediyenin borcu olabilir elbette. Diğer belediyelerinde borcu var. Önemli olan borcun karşılığında neler yapılabildiği, bu şehre hangi hizmetleri bırakabildiğimizdir. Bizim borç eleştirimizin temelinde bu var. Bu borçlanmanın karşılığında şu hizmetler yapılmış diyebilirdik, ancak böyle bir durumda yok. Ben borçlanmadan korkan bir belediye başkanı değilim. Borçlanabiliriz ancak karşılığında hizmet vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

PERSONEL KONUSU

 

Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti:

“Biz yola çıkarken 2028 hedefimizi ortaya koyduk. Bu şehir 2028’e kadar büyük projeler gerçekleştirsin ki, daha yaşanabilir bir şehir olalım. Seçim kitapçıklarımız insanların önünde hala duruyor, yalancı olamayız. Biz göreve geldikten sonra bir yıl süre istedik. Çünkü dönmeyen çarkı çevrilebilir hale getirmemiz lazımdı. Görev yerini değiştirdiğimiz çalışanlarımızdan işten ayrılanlar oldu. Biz seçim öncesi saha çalışmalarımızda işçi çıkaracağımızı da söyledik. İşe gelmeyenleri, gelip çalışmayanları, işe gelip çalışanları engelleyip, gruplaşmalar ile bir takım organizasyonlar yapmaya çalışanları, belediyenin performansını düşürecek hareketler yapanları işten çıkardık. Çıkarmaya da devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir tavizimiz yok. Ben kimseyle kavga eden adam olmak istemiyorum. Çalışanlarda çalışmayanlarda bizim çocuğumuz. Benim koluma girip yapacağımız hizmetler için çalışan kişinin kimliğine bakmıyorum. Ancak hala içeride aleyhimize bir takım organizasyonlara devam edilirse işçi çıkarmaya devam edeceğiz. Bu konuda bir rakamımız hedefimiz yok. Ayrıca bu arkadaşları dışardan yönlendirmelerde artık son bulsun. Onlara ‘Burada yeni bir yönetim yeni bir anlayış var, hep beraber bu şehir için çalışın’ desinler. Birde sözleşmeli personel konusu var. 101 sözleşmeli personelin 40’ı ile yola devam etmedik. Bu bir işten çıkarma değildir. Bu arkadaşlarımız sözleşmeli personeldir ve biz bu arkadaşlarımızla yeni dönemde sözleşmelerini yenilemedik. Birimlerde öyle yığılmalar yapılmış ki 25 ekonomist 25 bilgisayar programcısı sözleşmeli olarak işe alınmış.

 

Sözleşmeli personellerin bize aylık maliyeti 1 trilyon. Sözleşme yenilemeyeceklerimize  ‘Sizin kadronuzla ilgili belediyenin bu durumu kabul etme şansı yok’ dedik. Siyasi davranmış olsaydık bu arkadaşların %90’ını çıkarırdık.”

 

Bu tamamen idari zorluktan kaynaklanan bir süreçtir. Keşke yapıyı bu noktaya getirmemiş olsalardı. Giresun Belediyesi normalin üç katı personele sahip. Aylık 8.5 trilyon personel giderimiz var. Bu durumun suçlusu biz değiliz.  Sadece burada günah keçisi rolünü oynuyoruz. Bunun suçu Belediyeyi bir yığınla bize bırakanlara aittir.”

 

DAL ÇIK, BULANCAK DURAĞI

 

Kendi dönemlerinde Giresun’un hak ettiği hizmetleri almasını istediklerini söyleyen Başkan Şenlikoğlu, şehrin en büyük sıkıntılarının başında trafik olduğunu ifade ederek:

 

“ Bunun için kilit nokta dal çık projesidir.  Şehrimizin önünü kapatmadan geçirmeye çalıştığımız dal çık projesiyle hedef anayoldaki trafiğin hızlı bir şekilde akışını sağlayabilmek.  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası Ulaştırma Bakanımızda 16 Aralık itibari ile dal çık proje ihalesinin talimatını verdi.  Biz bu şehrin ana girişini yeniden düzenleyeceğiz. Dal çık projesi eleştiriliyor,  buna bir anlam veremiyoruz. Devletin parası boşa harcanıyor deniliyor. Neden boşa harcansın, devle şehrine hizmet yapıyor. Trabzonlular Ordulular aldıkları bu tip hizmeti eleştirmiyorlar, maliyetinin hesabını yapmıyorlar. Biz devletin parasını boşa harcamıyoruz. Bu projedeki esas hedef şehir içindeki trafiği hızlı bir şekilde ana yola aktarılmasıdır. Bu şekilde trafik lambası da kalkmış olacaktır. Şehrin girişi çok önemli.  Bu projeyi yatırım programına ne kadar erken aldırırsak, o kadar avantajımız olacak. Kısa süre içerisinde Bulancak Durağı bölgesinde düzenlemeye gidiyoruz. Balıkçı kardeşlerimizin olduğu alanda bir düzenlene yapacağız. Osman Ağa heykelini Keşap durağının olduğu Osman Ağa meydanına taşıyoruz.   Balıkçı pazarının yan tarafında bulunan barakalarının olduğu alanı 4 trilyon ödeyerek kamulaştırdık. O bölgeyi geniş çift şerit şeklinde dizayn edeceğiz.  Yine bu bölgenin hemen karşısındaki binayı TMSF’ den kiraladık. Binanın Onarımına başlayacağız ve ana binamız hariç bütün hizmet binalarımızı buraya taşıyacağız.”

 

EML PROJESİ

 

Başkan Şenlikoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“ Endüstri Meslek Lisesi’nin olduğu alanda bir otopark projemiz var. Ancak bunun için Öncelikle okulun taşınması gerekiyor. TOBB’un Giresun’a yapacağı bir okul projesi var ve biz okulun Endüstri Meslek Lisesi olarak yapılmasını talep ettik. Aksu bölgesinde kendilerine arazi de gösterdik. Bu taşınma biraz uzayacağı için proje gecikebilir.

 Keşap tüneli çıkışından Erikliman’a kadar olan 17 km’ lik hattın ışıklandırma ihalesini yaptık. Sahil bandını komple ışıklandırıyoruz. Şehrin giriş ve çıkışına fındığın başkenti kirazın anavatanı yazılı anıtlar koyacağız. 2020 bizim temel atma törenlerimizin yaşanacağı bir yıl olacak. Kale’yi aydınlatıyoruz. Doğu ve Batı yakasına ışıklı Giresun yazısı yazıyoruz. ‘’

 

 PLAJLAR BÖLGESİ

 

‘’Plajlar bölgesinde yıkımlar yaptık.  Bu projeler için herkesten olumlu tepki alıyoruz. Süreç içerisinde bizim çalışmalarımızı daha iyi yapabilmek için kendiliğinden işletmesini bırakıp müsaade eden arkadaşlarımız oldu. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Anlayış gösterdiler. Bu proje şehrin menfaatinedir diyerek çekildiler.  Ancak iki üç arkadaşımız 110 bin insanını hakkına girerek işgale devam ediyor. Dava açarak işi sürüncemede bırakıyorlar. Hukuki süreç devam ediyor. Ancak bu tavırlar bizim oradaki projemizin 4 ay gecikmesine, yaz dönemine yetişmemesine neden oluyor. Engel yapanlardan biri Belediye plajının olduğu alanı işgal edenler.  Bize müsaade edin, bir an önce işimizi yapalım. Burası kıyı kenar kanununa tabi tutulan bir yer. Kanunen bir hakkınızda yok.  Bu işletmeci arkadaş 2018 yılı içerisinde seçime yakın zamanlarda Belediyeye belli aralıklarla 75 bin, 73 bin, 134 bin ve 36 bin gibi rakamlarla fatura kesmiş. Yazıktır günahtır. Bunları bir tartışma olsun diye söylemiyorum, ancak insanlara Mart ayı içerisinde bu rakamlarla yemek veriyor, şimdide plajlar bölgesinde yapılacak projeye engel oluyorsun. Eğer böyle devam edeceksen ben de kılıçları çektim.”

 

AKSU ÇÖP ALANI

 

Aksu Bölgesindeki proje için de bilgi veren Şenlikoğlu: “Bu bölgede büyük bir projemiz var. Burası şehrin girişi ve burada şehrin hak etmediği bir görüntü mevcut. Bir çöp dağı ile karşı karşıyayız. Bu alanla ilgili vatandaşımıza verdiğimiz bir söz var. Cumhurbaşkanımız’dan DLH Altyapı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne talimat verildi. Çöpün çevresinde bir tahkimat yapılacak. Bununla ilgili çalışmaları sürdürüyor, konuyu takip ediyoruz. Diğer bir husus ise çöp alanının rehabilitesini yaparak orayı bir destinasyon alanına çevireceğiz. Bu projemizle ilgili olarak Çevre Bakanımız iki hafta önce görüştük ve kendileri söz verdi. Yaklaşık 2.5 milyon liralık bir taahhüt aldık. Kısa süre içerisinde oradaki rehabilite çalışmalarına başlayacağız. “ diye konuştu.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR bulancak haber giresun haber bulancak giresun av. aytekin şenlikoğlu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi