Avrupa`daki Giresunlu Akademisyenler Derneğinden insanları birleştirici, eğitici, bilgilendirici, tanıtıcı, anlamlı etkinlikler.
30.11.2019 tarihinde Avrupa`daki Giresunlu Akademisyenler Derneği "Kültürlerarası anlayışı geliştirip - beraberce geleceği oluşturmak - ortak yaşamak 2" teması altında bir sempozyum gerçekleştirdi.
Duisburg belediye başkanı sayın Erkan Kocalar ile dernek başkanı sayın Cevdet Maraş ve entegrasyon, spor ve sağlık, tüketiciyi koruma ve itfaiyeden sorumlu vali yardımcısı sayın Dr. Ralf Krumpholz; günün anlam ve önemine vurgu yaparak açılışı yaptılar.
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum kurumlarından sorumlu olan ve bu konularda çeşitli üniversitelerde ders veren, bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettirmiş bilim adamları konuşmacı olarak katıldılar.
Sayın Dr. Mohammad Heidari " uyum sürecinde fırsat eşitliliği veya kamu idaresinde uyum amaçlarına uygun yönetim" konulu konferans verdi.
Sayın Dr. Alexander Friedman Rusya bölgerindeki Alman’lar in yasam koşullarını, tarihi geçmişlerini, oradaki politik gelişmeleri ve Almanya ya gelen Alman kökenli göçmenlerin ve diğer grupların tipik özelliklerinden ve bu grupların toplum içindeki davranışlarını çeşitli kaynaklara dayanarak değişik tezlerle analiz zaptı.
Sunuculuğunu sayın Hülya Osmançelebioğlu`un (Eğitim bilimci) yaptığı sempozyum samimi bir havada ve ayni zamanda profesyonelce gerçekleşti.
Konuşmacılar ve dinleyiciler derneğin eğitime ve bilime katkılarını takdir ederek her zaman destekleyeceklerinin sözünü verdiler.
Dernek Başkanı Sayın Cevdet Maraş, herkese desteklerinden dolayı teşekkür edip; tekrar buluşmak dilekleriyle oturumu kapattı.
FINDIK ÖDÜLÜ
Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği; tüzükleri gereği her yıl sosyal, kültürel ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar yapmış; ayriyeten derneğe vermiş olduğu destekten dolayı FINDIK ÖDÜLÜ veriyor.
Fındık ödülündeki amaçlar; fındığa değer vermek, dünyada onun daha fazla tanıtımını sağlamak ve Giresun bölgesine ilgi çekmektir. Çünkü dünyanın ilk kültürel fındıklarının yetiştirildiği kent olan Giresun'da dünyadaki en kaliteli fındık (Yağlı Giresun fındığı) üretilmektedir. Fındık ekili zaman 2500 yıla kadar uzanıyor. Giresun'da fındık hayatın her safhasında ortaya çıkar. Hem üretimde hem de mutfakta önemli bir yere sahiptir.
Türkiye`de iki milyon insanın doğrudan ve altı milyon insanında dolaylı yoldan geçimini sağladığı fındık; Türkiye`de önemli bir geçim kaynağıdır.
Çeşitli üniversitelerde de çalışmaları olan ve derneğimize büyük katkı sağlayan sayın Dr. Muhammad Heidari 2019 yılı Fındık Ödülüne layık görülmüştür.
Uluslararası eğitim ve öğretim çalışmalarında çeşitli projeler üreten, kendisine ait olan kurduğu enstitü Almanya`da bu dalda olmazlar arasındadır.
Yerel yönetimlerde verdiği bilgi, destek ve konferanslarla aranan birisidir.
Annesi Türk babası Iranla olan Dr. Heidari Türkiye ve Giresun`a karsıda büyük ilgi duymaktadır.
Her zamanki gibi yapıcı, üretici tavrıyla içten teşekkürlerini sunup, ne kadar memnun olduğunu bizlerle paylaştı. En yakın bir zamanda Giresun a gitmek istediğini Giresun üniversitesinde de bir şeyler yapabilirsek çok sevineceğini de dernek yöneticileriyle paylaştı. Bizde kendilerine çalışmalarından ve bize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimizi sunduk dedi Avrupa’daki Giresunlu Akademisyenler Derneği başkanı sayın Cevdet Maraş.
|