22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde gerçekleşen Türkiye’nin en büyük gastronomi Yarışması’nda derece giren Giresun ve Bulancaklı gençler iş ortaklığı yapma kararı aldılar.
ZANKA DESSERT ismini not almanızı diliyoruz. “HER TATLININ BİR HİKÂYESİ VARDIR” sloganı ile iş hayatına atılan Bulancaklı Emin Sezer ve Giresunlu Musa Can Dinç bulancakhaber.net genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ı ziyaret etti.
Bulancaklı Emin Sezer ve Giresunlu Musa Can Dinç Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ndeki birliktelikten sonra şimdi de iş hayatına atılarak bu birlikteliklerini lezzete dönüştüreceklerini açıkladılar.
22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nu gerçekleştirdiği yarışmada Giresun’u en iyi şekilde temsil eden gençlerin böylesi bir karar alması her iki aile fertlerini de mutlu ettiği öğrenildi.
Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde bir araya getiren ve bu yarışmada derece giren Musa Can Dinç ve Emin Sezer’in elinden birbirinden lezzetli tatlıları ZANKA DESSERT adı altında “HER TATLININ BİR HİKÂYESİ VARDIR” sloganı ile buluşturma kararını açıkladılar.
Musa Can Dinç ve Emin Sezer Dünya Aşçılar Birliği (WACS)’ın da bu lezzetten haberleri olmaları için bölgemizin dünyaya açılan kapısı bulancakhaber.net internet gazetesi Yayın Dahibi Mehmet yaşar’a anlattılar. Böylesi bir birlikteliği bulancakhaber.net aracılığı ile bölgemize ve dünyaya duyurmak adına yapılan ziyaret İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ı oldukça heyecanlandırdı. Genç girişimci ve lezzet ustalarının konuşan Yaşar, “3 yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde kardeşlerimiz sınıf arkadaşlığının ötesinde iş hayatında da birlikte adım atmaları ve karar almalarını tebrik ediyorum. Genç girişimci Dinç ve Sezer arkadaşın birlikte karar alması beni oldukça heyecanlandırdı. Ben inanıyorum ki Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasına katkıları olacağına inandığım bu kardeşlerim bu çıkışlarıyla Giresun’da marka olacak lezzetlerini de keşfedeceklerdir” dedi.
Müteşebbis ve visyon sahibi genç girişimci Musa Can Dinç ve Emin Sezer bulancakhber.net’e yapılan ziyarette objektiflerimize böyle yansıdı.
|