CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI.


Bu haber 2019-10-29 16:57:13 eklenmiş ve 1772 kez görüntülenmiştir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96’inci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Bulancak’ta kutlandı.

 

 

28 Ekim Pazartesi günü Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri, 29 Ekim Salı günü saat 10.00’da Bulancak ilçe Stadyumu’nda gerçekleştirilen kutlama töreniyle devam etti.

 

 

 

İlçe Stadyumu’ndaki tören, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman,  İlçe Protokolü, gaziler, öğrenciler ve bölge halkı katıldılar.

 

 

 

 

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi, Belediye Başkanı Recep Yakar öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamalarıyla başladı. Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve beraberindekilerin şeref tribünündeki yerlerini almasından sonra program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

 

 

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında, Tuna “Cumhuriyetimizin 96 yıl dönümü münasebeti ile düzenlediğimiz bu anma ve kutlama programına katılarak milli Coşkun ortak olan tüm konuklarımızın ve Bulancaklıların Cumhuriyet bayramını tebrik ediyor sizleri saygıyla selamlıyorum.  

 

Kıymetli misafirler, bugün uzun süren ve beşeri  mali ve fiziki sermayemizi milli moral ve umudumuzu tahrip eden Balkan savaşları ve hemen akabinde patlak veren 1. Dünya savaşı neticesinde üzerine çöken kara bulutları hakka olan imanı Hürriyete olan düşkünlüğü, milli idareye olan güven ve sadakati ve milli gücü olan azim ve kararlılığıyla yürüttüğümüz bir diriliş destanı olan Kurtuluş Savaşı ile kurduğumuz cumhuriyetimiz bugün 96 yaşında.

 

Bu çerçevede, ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne başta Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadrolar olmak üzere canını ülkesine feda eden Aziz şehitlerimize, Kahraman gazilerimize, emeklisinden, mühendisine siyasetçisinden bürokratına, esnafından işadamına, öğretmeninden askerine, polisine bu ülkenin varlığına gelişmesine kalkınmasına refah ve huzuruna katkıda bulunan herkesi Şükran ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu ruh ve dinamizm ile ilelebet payidar olacaktır. Saygılarımla” dedi.

 

 

 

Kaymakam Ali İkram Tuna, Cumhuriyet Kutlamalarını oğlu Kerem Tuna ile birlikte katıldı. Bayram coşkusunu oğlu ile birlikte yaşadığı objektiflere böyle yansıdı.

 

 foto: Recep Geciçi  


 

Cumhuriyet Bayramı programı öğrenciler tarafından şiirler okunması,  ilçe genelinde etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve ardından Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi ve  Belediye Başkanı Recep Yakar’ın ödüllerini takdim etmesiyle devam etti.

 

 

 

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96’inci yıldönümü kutlamaları Halk oyunlarının yer aldığı folklor gösterilerinin ardından Bulancak İstiklal Ortaokulu Bando takımı eşliğinde okulların tören geçişiyle sona erdi.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96’inci yıldönümü kutlamaları sonunda ilçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut programda görev alan öğretmenleri tebrik ederek teşekkür etti. 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI bulancak haber giresun haber bulancak giresun Kaymakamı Ali İkram Tuna İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi ve Belediye Başkanı Recep Yakar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi