“MAE” ORTAOKULU’NDAN “DURAKTA MATEMATİK”


Bu haber 2019-10-12 12:28:14 eklenmiş ve 2819 kez görüntülenmiştir.

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU, Matematik Öğretmeni Elif Kabadayı Ünlü koordinatörlüğünde e-twinning platformu üzerinden uluslararası bir projeye dâhil oldu.

 

 

 

“DURAKTA MATEMATİK” adlı projeyle önce öğrencilerde sonra da toplumda matematiği severek, eğlenerek öğrenme isteği uyandırmak amaçlanıyor. Proje kapsamında Türkiye’deki tüm şehirlerde ve yurt dışında Almanya, Sırbistan, Macaristan, Arnavutluk ve Azerbaycan ülkeleriyle birlikte toplamda 168 okulla birlikte çalışmalar yürütülüyor.


 

Uluslararası en yenilikçi 40 çalışma arasında yer alan “DURAKTA MATEMATİK” Projesi çerçevesinde öğrenciler okulda derslerdeki konularına paralel olarak kendi çizimleriyle matematik konularına görsellere aktararak eğlenceli bir şekilde matematiği öğreniyorlar.


 

Aynı zamanda hazırladıkları bu görselleri afiş haline getirerek Bulancak Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle yoğun olarak kullanılan otobüs duraklarına afişler yapıştırılacak.


 

Bu sayede duraklarda geçirilen bekleme sürelerinde insanların afişlerdeki eğlenceli görselleri incelerken matematiğe ilgi duymalarını sağlamak amaçlanıyor.

 

 

Okulda yapılan ve diğer proje ortaklarından gelen afişler yıl içerisinde ilçemizdeki duraklarda sergilenecek ve proje sonunda tüm afişler bir kitapta toplanarak kalıcı hale dönüşmesi sağlanacak ve projenin yapılacak diğer projelere örnek oluşturması bekleniyor.


 

Proje Koordinatörü Elif Kabadayı Ünlü yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızla matematiği sevdirmek adına çıktığımız bu heyecanlı yolda güzel çalışmalar ortaya koyacağımızı düşünüyoruz.

 

 

 

Bu projede bizlere destek veren Bulancak Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şenel Bulut’a ve Okul Müdürümüz Sayın Mustafa Gündoğdu’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 

 

 

ETİKETLER : “MAE” ORTAOKULU’NDAN DURAKTA MATEMATİK bulancak haber giresun haber bulancak giresun akif ersoy Recep Yakar İlçe Milli Eğitim Şenel Bulut Okul Müdürümüz Mustafa Gündoğdu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi