BOZATLIOĞLU ATLISPOR KÜLÜBÜ ve ENGELLİLER DERNEĞİ


Bu haber 2019-10-03 13:15:15 eklenmiş ve 1527 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Karadeniz de bir ilk olan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü ilklerinde öncülüğünü yapıyor. Doğu Karadeniz’in ilk atlı spor kulübü Giresun’un Bulancak Pazarsuyu Mevkii’nde 03 Ekim 2019 Perşembe günü Bulancak Engelliler Derneği üyelerini ağırladı.

 

Çocukların ve gençlerin beden ve ruh sağlığı açısından ata binmenin çok faydalı olduğu bir ortamda engellilerinde at sevgisi ve ata dokunmalarının aynı ölçüde engellileri de rahatlattığı ve mutlu ettiği görüldü.

 

 

 

Giresun’un Bulancak ilçesinde kurulan Bozatlioğlu Atlı spor kulübünde bir araya gelen ve güzel bir gün geçiren engelliler unutamayacakları bir gün geçirdikleri objektiflere böyle yansıdı.

 

 

Atlıspor külübü işletme sorumlu müdürü Bülent Mutlu’nun özel olarak ilgilendiği ve kendileri için bu alanın mükemmel olduğu görülen Bozatlıoğlu Atlı spor kulübü engellilerin mutlaka gelmesi ve birçok etkinliklerini birlikte yapacakları bir alan olarak gösterildi. 

 

 

BED Başkanı Mehmet Muslu ve Atlıspor Kulübü Sorumlu Müdürü Bülent Mutlu, bu ve buna benzer etkinliklerin daha sık yaşanması ve bir araya gelinmesi için fikir alışverişinde bulundular. Muslu, bu alanın özellikle at hayvanları ile Engellilerin buluşması ve atlara dokunulması hatta binilmesi noktasında önümüzde ki günlerde daha kapsamlı bir çalışma neden olmasın dedikleri öğrenildi.

 

 

 

Öte yandan her engelli kardeşimizin kendi başına bir başkasını rahatsız etmeden dolaşacağı geniş ve rahat bir alanın olması, umumi tuvaletlerin engelliler için uygun olması ve kendilerine sunulacakların da aynı uygunluk ve kendilerine özel sunumların olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirttiler.

 

 

Bu yaz bir etkinlik yaparak ilkleri yaşatan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü’nün önümüzde ki zaman diliminde engellilerinde içinde olacağı bir etkinlik için bir çalışma yapabilecekleri konuşuldu. Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü kurucusu Özdemir Bozatlıoğlu ve Sorumlu Müdürü Bülent Mutlu, Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için gayretle ve yeni projelerle spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını belirtiler.  Bu kapsamda da önümüzde ki günlerde engelliler için neden bir proje üretilmesin diye bir karar aldıkları öğrenildi.  Ayrıca Giresun’da binicilik sporunu geliştirmek ve binici yetiştirmenin yanı sıra engelli binici sporcumuzun da neden bu dernekten olmasın dedikleri ortak dile getirildi. 

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, “çocukların ve gençlerin beden ve ruh sağlığı açısından ata binmenin çok faydalı olduğunu ve bunun bilimsel olarak da kanıtlanmış olduğunu bir ortamda, engelli sporcumuzun bu kulüpten çıkarak neden ilçemizi, ilimiz, bölgemizi ya da Türkiye’yi Bozatlıoğlu Atlı spor kulübünü temsil etmesin” dedi.

 

 

ETİKETLER : BOZATLIOĞLU ATLISPOR KÜLÜBÜ ve ENGELLİLER DERNEĞİ bulancak haber giresun haber bulancak giresun bülent mutlu özdemir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi