SOKAK HAYVANLARINA UYGULANAN ŞİDDET RESİM SERGİSİNDE SUNULDU.


Bu haber 2019-09-17 14:45:25 eklenmiş ve 1996 kez görüntülenmiştir.

 

Emekli Sınıf Öğretmeni Yasemin Ustaoğlu Sokak hayvanlarına yapılan şiddeti içeren resim sergisini Bulancak Romıko Cafe ’de açtı.

 

 

Emekli Sınıf öğretmeni resim sergisinde özellikle küçük bir çocuk ile yavru hayvanı resmettiği, birbirinden farkı yok dediği korumaya ve sevgiye muhtaç sokak hayvanlarına uygulanan şiddete dikkat çekmek istediğini belirtti. Emekli Sınıf Öğretmeni Yasemin Ustaoğlu şöyle devam etti.

 

 

Ustaoğlu, “ Sokak canları canımızdır. Sokağın nabzını tutarlar. Bir günü kurtarmak demek yaşamak için bir adım önde olmak demektir. Bizim gibi acıkırlar ve yemeklerini çöpten toplarlar. Bizlerin evleri neyse onların evleri de sokaklardır.  İstedikleri tek şey biraz merhamet, düşündükleri tek şey hayatta kalmaktır. Sevmekten korksak bile varlıklarına saygı duymak çoğu şeyi sevgi karşılığında sokağımızı korurlar.  Sokak canları kendi hayatları için sessizce mücadele ederler. Sitem etmezler, sizi evinizden kovmazlar. Bir cana dokunmak bin kere mutlu olmaya eşdeğerdir. Unutmamak lazım ki, doğa ve yaşam döngüsü yalnızca insanlar için oluşmamıştır. Şiddete seyirci kalmayalım. Kendimizden daha zayıf ve narin canlılara nazik davranmak insanlık görevidir. Bir el uzatmakla başlar her şey.  Elini uzat, kendinden zayıfları koru. Unutmayalım, sevgi her şeyin ilacı, saygı yaşamın denkliğidir “ diyerek sergi açılışını yaptı.


 

 

Resim sergisine Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Miriam Zeliha Stebler, Piraziz Halk Eğitim Merkezi Gitar Öğretmeni Muazzez Demiral Damcı ve birçok arkadaşı, dosttu açılışta Ustaoğlu’nu yalnız bırakmadı. Ustaoğlu’nun esim sergisinde ki tüm resimlerin birebir sokak hayvanlarına bakılarak yapıldığını anlattı. Ve önümüzde ki bu resim sergisinin Giresun merkezde de devam edeceğini söyledi.

 

 

 

 

bulancakhaber.net olarak bu son günlerde Bulancak ilçesinde sanata dair bir serginin açılması ve yaşanılan trajediyi sanat ile birleştirmesinden dolayı ve bu sergiye kapılarını açan Romıko Cafe işletme sahibi Çoşkun Gürsu ve Sınıf öğretmeni Yasemin Ustaoğlu’na teşekkür ederiz.


ETİKETLER : SOKAK HAYVANLARINA UYGULANAN ŞİDDET RESİM SERGİSİNDE SUNULDU bulancak haber giresun haber bulancak giresun Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Miriam Zeliha Stebler Piraziz Halk
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SANAT KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi