30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI


Bu haber 2019-08-29 15:44:43 eklenmiş ve 969 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Vali Sarıfakıoğulları, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

 

“30 Ağustos Zafer Bayramını hep birlikte kutlamanın haklı mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.

 

Bilindiği üzere şanlı tarihimizde ‘Zafer Ayı’ olarak yer alan Ağustos ayı, Türk Milletinin destanlaşan birçok zaferine ve sayılamayacak kadar çok kahramanlık örneklerine şahitlik etmiştir.

 

Ağustos ayı; 948 yıl önce Anadolu’nun Türk Vatanı olmasının kapısını açan Malazgirt Zaferine, 503 yıl önce dağılmaya yüz tutan Milli Birliğimizin yeniden tesisini sağlayan Mercidabık Zaferine, 98 yıl önce Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muhaberesine ve son olarak da 97 yıl önce 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruza şahitlik etmiş bir aydır.

 

Şanlı Türk tarihinde destanlaşan ve Ağustos ayı içerisinde kazanılan bu zaferlerin en sonuncusu olan 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan zafer, sadece savaş alanında kazanılan bir başarıdan ibaret değildir. Kazanılan bu zafer; binlerce yıllık şanlı bir tarihe sahip Türk Milletinin, içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara rağmen, yeniden dirilişinin ve tarih sahnesinde sonsuza dek varoluşunun dönüm noktası olmuştur.

 

30 Ağustos zaferi; Türk Milletinin tıpkı bugünlerde olduğu gibi varını yoğunu ortaya koyup iç ve dış güçlere karşı vatan-millet sevgisi ile milli birlik şuuru içerisinde, azmin ve kararlılığın neticesinde elde ettiği bir başarı olurken aynı zamanda Cumhuriyetin temellerinin atıldığı büyük bir kazanım olmuştur.

 

Bizlere düşen görev ise bu kazanımlar elde edilirken yaşanılan zorlukları gelecek nesillere aktarmak, içerisinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olursa olsun Atalarımızın kanları ile canları ile bizlere emanet ettiği bu vatanı koruyup, kollamak ve gelecek nesillere daha güçlü ve müreffeh bir vatan olarak devretmektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve Giresunlu Hemşehrilerimizin Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum”

ETİKETLER : 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI bulancak haber giresun haber bulancak giresun Vali Sarıfakıoğulları
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi