MURAT YAŞAR; BULANCAK SENİNLE GURUR DUYUYOR.


Bu haber 2019-07-05 14:02:54 eklenmiş ve 2238 kez görüntülenmiştir.

 

New York Devlet Üniversitesi’nde Doçent Doktor Murat Yaşar ailesini ziyaret etmek ve yeğeni Uygar Ege’nin sünnet töreni katılmak üzere memleketi Giresun Bulancak’a geldi.

 

 

 

Bulancaklı olarak gurur duyduğumuz ve Türkçe ile birlikte tam 9 dil bilen Türkiye ve Dünya Üniversitelerinde tanınan Bulancaklı Murat Yaşar’ı Hükümet Caddesi’nde görüntüledik.

 

 

 

2001 yılında ODTÜ Tarih Bölümü’nden mezun oldum ve Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapan, 2004 yılında Kanada’da bulunan ve dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan Toronto Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nde tam burslu olarak doktorasını bitirdi. 2006 yılından itibaren Toronto Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak Türk Tarihi ve Türkçe dersleri verdi. 2011 yılında doktora derecesini alarak, Trent Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başlamıştı.

 

 

2013 yılında New York Devlet Üniversitesi’nden gelen teklifi kabul ederek, orada yardımcı doçent olarak çalışmaya başlayan ve şimdiler New York Devlet Üniversitesi Doçent Doktor unvanı ile Bulancak’ın gururu olan Murat Yaşar, Hükümet Caddesi’nde sevgi yumağı içine alındı. 

 

 

Kendi ana dili haricinde, İngilizce, Rusça, Almanca, Farsça, Arapça ve Türki lisanları olan Kazakça, Tatarca ile Başkurtça bilen Murat Yaşar, bulancakhaber.net’in Facebook üzerinden yaptığı Canlı yayın konuğu olacak.  Bulancaklı rahmetli, dayı lakaplı Rahmi Yaşar’ın oğlu Murat Yaşar ile ne kadar iftihar etsek azdır. 

 

 

bulancakhaber.net’in daha önceki tarihlerde kendisi ile yaptığımız haberi okumak isteyenler için haber linkini paylaşıyoruz. https://www.bulancakhaber.net/haber/1904/bulancaktan-kanadaya-tarih-koprusu.html

 

 

 

   

 

ETİKETLER : MURAT YAŞAR ; BULANCAK SENİNLE GURUR DUYUYOR BULANCAK HABER GİRESUN HABER BULANCAK GİRESUN NEW YORK DEVLET ÜNİVERSİTESİ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi