GİRESUN VALİSİ, "19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI" MESAJI

Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Bu haber 2019-05-17 18:23:10 eklenmiş ve 1033 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Sarıfakıoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da coşku ve heyecanla kutlamanın haklı onurunu bir kez daha yaşıyoruz.

Şanlı Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi Atatürk’ün Samsun’dan özgürlük meşalesini yakarak yola çıkmak suretiyle Milli Mücadeleyi başlattığı ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı önemli bir tarihtir. 

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından çeşitli sıkıntı ve büyük yokluklar içerisinde verilen çetin mücadele sonucunda kurulmuştur. Türk Milleti; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan şer odakları ve hainlere karşı, tıpkı o günlerdeki Milli Mücadele ruhuyla 15 Temmuz gecesinde de büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek adını bir kez daha şanlı Türk Tarihine yazdırmıştır.

Türk gençliğine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü gelecek nesillere aktarmak için geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan etmiştir. 

Verilen bu çetin ve meşakkatli mücadeleleri unutmamak için 19 Mayıs tarihinde Büyük Önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarken, gençlere armağan edilen bu anlamlı günü de Gençlik ve Spor Bayramı olarak büyük bir heyecan ve sevinçle kutluyoruz.

Sevgili Gençler; Sizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmek sizlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

İşte bu nedenle, Büyük Önder Atatürk’ün Türk Gençliğine emanet ettiği geleceğimize sahip çıkmak için milli ve manevi değerlerimize bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, sağduyulu ve üretken fertler olarak kendinizi yetiştirmeniz ve yarınlara hazırlanmanız için var gücünüzle çalışmanız gerekmektedir. 

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimiz de saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Giresunlu hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi de sevgiyle selamlıyorum.”

ETİKETLER : SAYIN VALİMİZİN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI bulancak haber giresun haber bulancak giresun bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi