GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ ÇOŞKUYLA YAPILDI.


Bu haber 2019-05-16 13:21:24 eklenmiş ve 1302 kez görüntülenmiştir.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 100. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ" 15 Mayıs 2019 saat 10.00'da Mustafa Kemal Ulusu Caddesi, İncüvez Köprüsü üzerinde başladı.

 

 

Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüş, 15 Temmuz ve Millet Caddesi üzerinde protokol halkı ve esnafı selamlayarak Bulancak Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Bulancak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen tören gerçekleştirildi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı marşımızın söylenmesi ile devam etti. Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Karslı günün anlam ve önemine binaen “GENÇLİK ADINA” bir konuşma yaptı. Ardından yine aynı okul öğrencisi Bensu Karaman “ŞU SONSUZ KOŞU” adlı şiirini okudu.  Törende Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halk oyunları gösterisi, Bulancak Belediye Mehter Takımı tarafından mehter gösterisi ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Matrak Oyunu sergilendi.

 

               

"GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ" ne Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkan Yardımcıları Bahtiyar Hüsem ve Emrullah Guguk, İlçe Emniyet Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Turgay Kovancı ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin , İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamımız Hamdi Üncü ve protokol sportif faaliyetlerde derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

Gençlik haftası nedir?

Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 14-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır.

 

Matrak,

kelime anlamı eğlence komik şeklinde bilinmekte olup esasında Osmanlı İmparatorluğu'nda sultanlar ve yeniçeriler tarafından yapılmış kılıç kalkan sporudur. Türk tarihinde matrakçı Nasuh adlı bilim adamı tarafından geliştirilmiş veya meşhur edilmiş olan matrak oyunu uzun yıllar icra edilmemiştir.

ETİKETLER : GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ ÇOŞKUYLA YAPILDI BULANCAK HABER GİRESUN HABER BULANCAK GİRESUN KAYMAKAM MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMNİYET JANDARMA
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi