PİRAZİZ’DEN DÜNYA MARKASI “EKOLOJİK GÜNEY KÖY”


Bu haber 2019-04-24 15:20:18 eklenmiş ve 1990 kez görüntülenmiştir.

Piraziz ilçemizin Güneyköy’ünde 5 yıldır faaliyet gösteren Ekolojik Güney Köy Pembe köşk ün sahibi ve işletmecisi Fatma ALTUN  Gümüşhane'de Zigana Doğa Okulu ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi ortaklığında "4. Ekoturizm Sempozyumu" na panelist olarak katıldı ve edindiği tecrübeleri aktardı.

 

 

 

2014 yılında Giresun Valiliği AB Proje Ofisi Tarafından Yürütülen Doğu Karadeniz ekoturizm projesi kapsamında eğitimler alarak başlamış olduğu çalışmalarına hızla devam ederek,  Piraziz’ e bağlı Güneyköy’deki atıl vaziyetteki baba evi ve kendisinin de kullanmakta olduğu üç katlı evini turizme kazandırdı. Fatma ALTUN hızla devam ettiği eko turizm faaliyetleri sonrası bu gün yılda yüzlerce yerli ve yabancı turist ağırlayacak seviyeye ulaştı.


 

Ekoturizm ’in gönül işi olduğunu ve yöre insanına alternatif gelir kapısı olacağını da vurgulayan ALTUN ekoturizm ’in olmazsa olmazı olan doğaya saygı ve yerel halkın refahı konusunda oldukça hassas olduklarını vurguladı.

 

 

20 Nisan da Gümüşhane Üniversitesi’nde katılmış olduğu sempozyum da konuşan Fatma ALTUN ''Doğu Karadeniz Ekoturizm ile kalkınacaktır. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız'' vurgusunu yaptı.

 

 

Sempozyuma, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Zigana Coğrafyası Derneği başkanı Savaş Aydın, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğretim Görevlisi İsmail Çalık, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, iş insanı ve tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak, Kültür ve Turizm Bakanlığı çimon yapım sanatçısı ve müzik öğretmeni Emrah Kaya, İş İnsanı Mustafa AKGÜL, Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erdem Olgun, Ordu Kabakdağı ekoturizm işlertmecisi Güven ÖZEL ve Tomara Şelalesi işletmecisi Abdülbaki KARA katılım sağlayarak sunum yaparak tecrübe ve bilgilerini paylaştılar.


Bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından oldukça faydalı bir sempozyumun gerçekleştirilmiş olması Özellikle Doğu Karadeniz ve ilimiz açısından da ayrıca faydalı olan sempozyumu düzenleyenlere teşekkür edildi.


 

Fatma ALTUN

Ekolojik Güney Köy İşletme sahibi.

          Piraziz Güney Köy.

        cep: 05058007813

 

ETİKETLER : PİRAZİZ’DEN DÜNYA MARKASI EKOLOJİK GÜNEY KÖY bulancak haber giresun haber bulancak giresun Fatma ALTUN Ekolojik Güney Köy İşletme sahibi.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi