bulancakhaber.net olarak her platformda ve her zaman tuvaletlerin ücretli oluşuna karşı olduğumuzu duyurmuş, hatta Resmi Daireler ile Cami Tuvaletlerinin de bu konuda özel müteşebbis Benzin istasyonlarını örnek almalarını birçok defa haber yapmıştık.
Bu gün geldiğimiz nokta da ise Giresun ilimizin en büyük ilçesi olan Bulancak ilçesinde bir türlü bitirilemeyen Kültür Sitesinin altında bulunan ve sadece bir gün umumi tuvaletin kurulan köylü vatandaşların (kadın-Erkek) ve genel pazarcı esnafının tezgâhını açtığı günde açık olması kafaları karıştırdı.
Bulancaklı köy halkının özellikle 2-3 bağ tarlasından getirdiği ürününü soğuk sıcak demeden satmak için saatlerce beklediği kapalı otopark alanında, Belediyenin hizmet adı altında derme çatma tuvaletinde “LÜTFEN TUVALET ÜÇRETİNİ VERİNİZ” yazısı ile 1. TL giriş ücreti alınması NERDE SİZİN SOSYAL BELEDİYE ANLAYIŞINIZ dedirtti.
“LÜTFEN TUVALET ÜÇRETİNİ VERİNİZ” yazısının ardından bulancakhaber.net olarak ta bizler diyoruz ki, Peygamber (a.s.)’ın “Temizlik imandan gelir” sözü İslam’ın temizliğe önem verdiği ve ahlaki ve hukuki değerler ortaya koyduğunun bir ispatıdır. Kişisel temizlik ve çevre temizliği Allah’ın emri olarak uygulanması gereken konulardır. Çünkü temizlik olmadan ibadetlerin yerine gelmesi mümkün değildir. Bütün ibadetler ve hayat temizlik üzerine kuruludur. Temizlik sayesinde sağlıklı bir ortam elde edilir. Sağlıklı olmak sayesinde kul olma görevleri yerine getirilmektedir. Bu nedenle temizlik sağlığın yerine gelmesi, sağlığın yerine gelmesi Allah’a daha iyi ibadet etmeyi gerektirdiğinden imandan gelmektedir. İmanın bir parçası olarak temizlik çevreye zarar vermeyi de yasaklar. Bu nedenle çevre temizliği de imandandır. Müslüman bir kimse çevresine zarar vermez ve çevreyi kirletmez sözlerinin ne kadar gerçek olduğunu açıkça ortaya sunmuştur.
Unutmayalım ki evinin ve çocuklarının geçimi için soğuk sıcak demeden çalışmakta bir ibadettir. Dolayısıyla bir gün açık tutulan ve özellikle köylü insanımızın 3-5 bağ tarlasından topladıkları ürünlerin satışı noktasında Bulancak Belediye Başkanlığının tüm halkımız için umumi tuvaletleri sağlıklı, sağlığa uygun ve temiz bir şekilde sunması gerekmektedir. Ayrıca bu durum aynı şekilde Bulancak Otogar alanında da insanoğlunun en temel ihtiyacı fırsata çevrilmiştir. Bu durum karşısında toplu ve kamu alanlarında umumi tuvaletlerin ücretsiz olması gerekmektedir.
bulancakhaber.net olarak insanoğlunun en temel ihtiyacı olan Umumi Tuvaletlerin toplumun her ferdine hitap edecek şekilde şehir içinde ve toplu alanlarda kamu hizmeti olarak sunulması gerekmektedir. Bölgemizde ki camilerinde aynı düşünceyle ücretsiz umumi tuvalet ve resmi daireler içinde ki tuvaletlerin kapsının kapalı tutulmadığı bir yaşam alanı istiyoruz.
|