Cürgül ve Sakallıoğlu’ndan “SOĞANIN FAYDALARI”


Bu haber 2019-03-03 21:09:48 eklenmiş ve 1768 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak ve bölgemizde siyasette yaptıklarıyla övgülere mazhar olan iki değerli şahsiyet Esat Sakallıoğlu ile Ahmet Cürgül ‘ü soğan temizlerken görüntüledik.

 

                                     

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Bulancak eski ilçe Başkanı Esat Sakallıoğlu ve Ak parti Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Cürgül ‘ü soğan temizlerken görüntüledik. bulancakhaber.net olarak daha önceleri de “Başarı hiç bir şekilde tesadüf değil” başlıklı haberimizde hamur başına geçen ilçe başkanı bu seferde soğan temizlerken görüntüledik.  

 

 

              

 

Her iki eski siyasetçinin bu samimi, işlerine bağlılığı ve yardımlaşmaları bugünkü ayrıştırıcı ve ötekileştirici siyasetçilere örnek olacak nitelikte objektiflerimize yansıdı.

 

                                    

 

Öte yandan her iki deneyimli ve bilgili siyasetçiler siyasetin ötesinde Soğan'ın faydalarını okuyucularımızın bilgisine sunmaları bizleri de mutlu etti.  

 

 

 

Soğan neye iyi gelir?

 

Kuru soğanın faydaları nelerdir?

 

Hiç şüphesiz Türk mutfağında soğanın yeri ayrıdır. Salatanın ve yemeklerin içinde kullanıldığı gibi, kuru fasulye - pilav gibi birçok insanın gündelik hayatta tercih ettiği yemek türlerinde doğrudan aperatif olarak kullanılır. Peki, bizim mutfağımızda sıklıkla tercih edilen soğanın faydaları nelerdir? İşte soğanın birçok faydası!

 

Bilimsel sınıflandırma bakımından, Allium cinsine dahil olan tüm bitkilerin genel adı soğandır. Özellikle Allium cepa türünü anlatmak için kullanılır ve bu anlamda "bahçe soğanı" olarak da adlandırmamız mümkündür.

 

 

Soğan, market ve Pazar alışverişlerinde en çok satın aldığımız bitkilerden. Yemeklere ve salatalara kattığı tat ile Türk insanının en çok sevdiği besinlerin başında geliyor. Bu yüzden de Türk mutfağında hemen hemen bütün yemeklerin içinde ister az, ister çok olsun soğanın izini görmemiz mümkün.

 

 

Damak tadımızda soğanın bu kadar kalıcı bir yeri varken, soğanın faydalarını da bilmemiz gereklidir. Peki, soğanın faydaları nedir? Hemen hemen her gün tükettiğimiz soğanı ne kadar yakından tanıyoruz?

 

 

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

 

Soğan düşük kalorili; ancak yüksek besin değerlerine sahiptir. Zira, içerisinde bol bol vitamin ve mineral barındırmaktadır. İçinde barındırdığı miktarlara değinmeden, soğanın içerisinde C vitamini, b6 vitamini, magnezyumun bulunduğunu söylememiz mümkün. Ayrıca, kuru soğanın yapısında da kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum bulunmaktadır.

 

Soğanın faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

Kanseri önlemeye yardımcı olur. Soğan ile ilgili yapılan bütün araştırmalar, soğanın kanseri önleyici sebzeler arasında yer olduğunu gösteriyor. Soğanın yapısı vücuttaki olası kanser tümörü olan hücrelerin büyümesine engel olmaktadır.

 

 

Hastalıklara karşı iyi gelir. Soğanın içerisinde yer alan antibiyotik başta olmak üzere antimikrobiyal, antibakteriyel özellikler bireylerin hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.

Uykusuzluğa iyi gelir.

 

 

Sindirim sistemi ve bağırsakları korur, rahatlatır.

Sinir sistemini güçlendirir ve böylece beyni korur.

Güçlü bir hafızaya olanak sağlar.

 

 

Kan şekerini dengeleyerek şeker hastalığına karşı iyi gelir.

Cinsel gücü arttırmada fayda sağlar.

 

 

Olası kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

Kemikleri güçlendirir.

 

 

Kadınlarda menopoz dönemlerinde koruma sağlar. Kadınların bu dönemde bazı hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

 

ETİKETLER : Cürgül ve Sakallıoğlu SOĞANIN FAYDALARI bulancak haber giresun haber bulancak giresun Cürgül ve Sakallıoğlu SOĞANIN FAYDALARI bulancak haber giresun haber bulancak giresun ak parti adalet kalkınma partisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi