Gözün aydın, “TEKNOKEN” Bulancak’a hayırlı olsun


Bu haber 2019-02-28 17:33:26 eklenmiş ve 1626 kez görüntülenmiştir.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Tirebolu İletişim Fakültesin'de ki davetli olarak katıldığı programda Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un bizzat kendisinin söylediği müjdeli haberi sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

 

Giresun-Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi düşünülen projenişn onaylandığını, Bulancak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 dönümlük bir alana kurulması kararı çıktığı ve en kıza zamanda basın açıklaması yaparak bu müjdeli haberi duyuracakları öğrenildi.

 

 

Giresun ve Ordu Üniversiteleri ile iki ilin ticaret ve sanayi odalarının öncülüğünde, Giresun-Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) kurulması için proje başlatıldığı ve bu projenin kabul edilerek her iki şehrin ara kesitinde bir yerde, yanı BULANCAK ilçesinde kurulması kararlaştırıldı.

 

 

Daha önceleri basında çıkan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Ordu TSO Başkanı Servet Şahin'in bir toplantı düzenlendiği ve bu toplantıda

Ordu ve Giresun bölgeleri için ortak bir TEKNOKENT'in kurulması konusunda fikir birliğinde karar almışlardı.

 

 

TEKNOKENT için bu planlanan bölgenin, her iki şehrin ara kesitinde bir yerde kurulabileceği vurgulanmış olup son edinilen bilgiye göre bu şehrin de BULANCAK ilçesi olduğu bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın Tirebolu’da katıldığı bir toplantıda öğrenildiği açıklandı.

 

 

Türkiye'de toplam 54 TEKNOKENT faal durumda olup bir yenisinin BULANCAK’a açılacak olması Yaşar’ın oldukça heyecanlandırdı. TEKNOKENT sayesinde her iki şehrin üniversiteleri ile sanayi kuruluşlarına kolaylıkla hizmet verebileceği öğrenildi. Orta ve Doğu Karadeniz'nde ise sadece Samsun ve Trabzon'da bu bölgeler kurulmuş olan ve bir yenisi de Bulancak’ta kurulacak TEKNOKENT, bu bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine büyük katkı sağlayacağı şimdiden büyük heyecan yaşatacak.

 

 

Tüm bunlarla birlikte Bulancak TEKNOKENT’de nitelikli elaman istihdamı da artacak ve hem bölge, hem de Türkiye ekonomisi için önemli katkılar sağlayacağı öğrenildi. 

 

ETİKETLER : Gözün aydın TEKNOKEN Bulancak hayırlı olsun bulancak haber giresun haber bulancak giresun Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Giresun TSO Başk
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi