SIBIÇ; ÜLKEMİN ve İLÇEMİN EN BÜYÜK SORUNU “ İŞSİZLİK”


Bu haber 2019-02-27 16:40:53 eklenmiş ve 1506 kez görüntülenmiştir.

 

27 Şubat Çarşamba günü saat 11.00'da CHP ilçe binası toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk toplantıya CHP Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi SIBIÇ,  İl Genel Meclisi Üyesi ve Seçim Komitesi Başkanı Ömer Mustafa YILMAZ, CHP İlçe Başkanı Ahmet AKGÜN, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim ÇELİK ve vatandaşlar katıldılar. Yapılan toplantıda İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Adaylarının tanıtımı yapıldıktan sonra Belediye Başkan Adayı Necmi SIBIÇ yaptığı konuşmada;


 

Bir Bulancaklı olarak beni en çok üzen ve ekibimle birlikte üzerinde en çok kafa yorduğum konulardan birisi ilçemdeki GENÇ İŞSİZLER konusudur. Bu nedenle; ilk toplantımızda bu konuyu dile getirmek ve sizlerle paylaşmak istedim.


 

 

İlk olarak Bulancak işsizlik rakamlarına ulaşabileceğim sağlıklı bir kaynak aradım. Ne TÜİK ne de İŞKUR kaynaklarında ilçe bazında herhangi bir işsizlik değerine ulaşamadım. Ama yakın dönemde Giresun Valisi tarafından açıklanmış İŞKUR'a dayanan ilginç verilere ulaştım. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ulaşabildiğimiz en yakın yerel değerlendirme 2018 Temmuz ayına ait. Bu rapora bakacak olursak Giresun işsizlik oranı en az olan illerden biri. Size de ilginç geldi mi? 2018 Temmuz sonrası gelişmeleri dikkate alırsak bu açıklama tam anlamı ile İSTATİSTİKLERİ KENDİNE UYDURMA diyebiliriz. Nedenlerini ve bu bilgilerin nasıl saptırıldığını birazdan anlatacağım.


 

 

Yapılan açıklamaya göre; Giresun il genelinde (buna tüm ilçe ve beldeler dahil) 6937 kadın, 6910 erkek olmak üzere toplam 13.847 kayıtlı işsiz olduğu masalı bizlere anlatılıyor. Sevgili Bulancaklım; şimdi sizlere soruyorum... Benim yaptığım gezilerde görüp yaşadığım; ilçemde her üç haneden birinde en az bir genç kardeşim, evladım işsiz. Bu kardeşlerimin yaş ortalaması da 18 - 29 yaş aralığında. Tüm Giresun'da 13.847 işsiz var diyenler sence doğruyu mu söylüyor. Kendi evine, komşunun evine, çocuklarına veya torunlarına bak. Sonra elini vicdanına koy ve Allah için söyle sence söylenenler doğru mu?


 

Bence değil. Burada hissettirilmeden bize yapılan bir hile var ve bu hileyi görmek lazım. Hamdi abinin oğlunu üç aylığına devlet hastanesinde işe aldılar. Ahmet amcanın torunu altı aylığına belediyeye işe girdi. Fatma hanımın kızını beş ay işkur'dan işe aldılar. İşte çocuklarımızın gelecekleri üzerinde oynadıkları oyun bu. İşte aldatmaca ve göz boyama bu. Senin, benim kısacası bizim evlatlarımıza en verimli çağlarında geçici değil kalıcı işler temin etmek lazım. Onların en verimli çağında onlara yol açmak, iş alanı açmak, kuracakları ya da kurmayı hayal ettikleri yuvaların kapılarını açmak gerekir.


 

Oysa sadaka dağıtmak için Belediye'ye geçici işçi alıp onları altı ayda bir değiştirmek benim genç Bulancaklıma yapılan en büyük ayıp ve en büyük hor görmedir. Gelelim bizi nasıl kandırıp, muhtaçlıktan kurtarabilecekken kurtarmıyorlar bakalım. Biliyorsunuz ilçemize 2.Organize Sanayi Bölgesi yapıldı. Tüm Bulancak faaliyete geçmesini oradaki fabrika bacalarının tütmesini umutla bekledi.


Fakat gelelim şapkadan çıkan tavşana... Bunu da Bulancaklıma söylüyorum ki; mevcut belediye başkanının ve vekillerin bizleri ne kadar düşündüğünün en iyi göstergelerinden biri olmuştur Organize Sanayi Bölgesinde yeni kurulan fabrikalar. Şimdi Bulancaklı genç kız ve genç erkek kardeşlerim adına buradan soruyorum; Bu ilçenin belediye başkanı olarak Organize Sanayi'nin yapımını, oraya gelecek fabrikaları Bulancak ve Bulancaklıma müjde olarak açıkladınız. Peki Bulancaklı gençlerimin oradaki fabrikalarda iş ve aş bulması için bir girişimde bulundunuz mu? Bunu sorarken yandaşınız olmayan insanlar için soruyorum.


 

 

 

Neler yapılabilirdi oysa. Soruyorum size; daha oranın inşaatı bile başlamadan Halk Eğitim Müdürlüğü veya Çıraklık Eğitim Merkezinde gelecek sektörlere göre meslek kursları açabilir miydiniz? Gençlerimizi o iş kollarında eğitip, resmi olarak belgelendirir ve gelen fabrikalara "işçinizi biz belediye olarak büyük oranda sağlayacağız" diyebilir miydiniz? Bu yöntemle Bulancak'ta yüzlerce evde kaynayacak aşta tuzunuz, kurulacak yeni yuvalarda katkınız olur muydu?

 

Bunları yapabilecek güç ve yetkiye sahipken neden yapmadınız? Neden Bulancaklıma sahip çıkmadınız? Elinizden tutan mı vardı?

Eğer Bulancaklı 100 - 150 genci iş sahibi yaparsanız size ihtiyaçları kalmaz diye mi düşündünüz? İş sahibi olurlarsa evlerine aş götürürlerse size daha kılınmazlar diye mi bu ilçenin evlatlarına sahip çıkmadınız?

Bulancak son 15 yılda uygulanan yanlış politikalar gereği genç işsiz oranımız, madde bağımlısı oranımız arttı. Bunun da tek suçlusu 15 yıldır Bulancak'ı idare eden sizlersiniz.

 

Gelelim övünerek yaptık dediğiniz işlerin en büyüğüne... Övünüyorsunuz ya; kanalizasyon sorununu çözdük diye, reklamını yapıyorsunuz ya, aslında bir şeyi çözdüğünüz yok. Yapılan kanalizasyon ana isale hattı konusunda bir gerçeği dile getirmezsem Bulancaklım beni affetmez.


 

Sizin teknik adamlarınız ne iş yapar? Öner ERİŞ'in 14.000 nüfuslu1984 Bulancak’ında 500'lük boru ile döşediği hattı, hangi aklı evvel teknik adamınız 2018 yılında 500'lük boru ile değiştirerek yenilediğini zannetti. Yani bir işinizde doğru olsun. Ufkunuz yok. 1984'te 14.000 nüfuslu Bulancak'a yapılan kanalizasyon hattı 500'lük boru iken siz 60.000 nüfuslu Bulancak'a 2018 yılında 500'lük hat döşettiniz ve övünüyorsunuz. Siz bizim iş ufkumuzu otuz yıl geriden bile takip edemiyorsunuz, farkında mısınız?

 

Şimdi dönelim asıl konuya; ilçedeki işsizliği azaltmak için neler yapılabileceğimize, nasıl istihdam yaratacağımıza bir bakalım.  Adaylık sürecim belli olduğundan bu yana arkadaşlarımla bu konuya büyük mesai harcıyorum. Bu konuda birlikte beyin fırtınaları ve tartışmalar yaparak düşünüyor ve üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda bugün sadece bir başlık açıklayıp bir sonraki toplantıda da detaylara gireceğim.  İstihdamla alakalı sloganımız şu; "KIRSALIN SORUNLARI ÇÖZÜLMEDEN KENTLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ".  

 

Bölgemizdeki turizm, yöresel ürünler ve tarımsal ürünleri geliştirmek için mikro krediler dahil olmak üzere;  önce EĞİTİM, sonra TEŞVİK, sonra da SATIŞ DESTEĞİ vereceğiz.


Bulancakta turizmin gelişmesi, hizmet kalitesinin artırılması, hijyen kalitesinin sağlanabilmesi için OTEL, ÇAY OCAĞI, KAFE ve LOKANTA gibi ilçemize gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız iş kollarında su fiyatlarını minumum seviyeye indireceğiz. Görev süremiz bittiğinde geliri olmayan ev kalmayacak.

 

Kırsalın sorunlarını Belediye olarak nasıl çözeriz? Bu çözümler kente yani Bulancaklıma nasıl yansır? Bunları da önümüzdeki ilk toplantıda Bulancaklım ile paylaşacağım.


 

 

                                                                                    

ETİKETLER : SIBIÇ ÜLKEMİN ve İLÇEMİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK bulancak haber giresun haber bulancak giresun CHP necmi nesim çelik iyi parti iyi parti
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi