DEĞİŞİM BU MU?


Bu haber 2019-02-18 13:29:06 eklenmiş ve 1507 kez görüntülenmiştir.

 

Orta Camii’nin çehresi değişiyor derken bu muydu projeniz dedirten görüntüler objektiflerimize yansıdı.

 

7 Haziran 2017 Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar Bulancak merkezde Merkez Orta Camii’nin yanında bulunan ve yıllardır çözüm bulunamayan ev ve arazi sorunu çözüme kavuşturdu diye haber yapılmıştı. Oysa o alanda etrafı tellerle çevrilmiş özel şahsa ait gayrimenkul olduğu yapılan düzenleme ile gün yüzüne çıktı.

 

 

 

Daha önceden Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ın yaptığı açıklamada “İlçemizin en büyük ve cemaat açısından en yoğun camilerinden olan Orta Camii’nin kapısında bulunan ev ve arazi yıllarca sorun olmuştu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 450.000,00 TL karşılığında gönül rızası ile bu alanın tapusunu aldık. Camimize, cemaatimize ve ilçemize hayırlı olsun. Çözülmeyen, sıkıntı olan sorunları aşmanın onurunu yaşıyoruz. Bu alana camimize yakışır alanlar, tesisler ve ücretsiz tuvaletler yapacağız” şeklinde basına demeç vermişti.

 

 

Her halde bu betonlaşan alan için Cami Yapma ve Yaşatma Derneği mevcut kiracısından ek kira ister. Öyle ya bir zaman sonra arkaya doğru taşınır çay ocağı ve önüne masalar atılır.

 

 

bulancakhaber.net’in objektiflere yansıyan en son görüntüde özel mülk olan alanın tellerle içine hiç girilmeyecek şekilde koruma altına alınması ve diğer kalan alanın beton parke döşenmesi oldu.

 

 

 

Oysa bu alanın tamamı için projesi hazır demeçleri verilmişti. Cami Yapma ve Yaşatma Derneği herhalde bu alanı daha önceki gibi üç beş kişiye araç yeri olarak kullanamayacak. Veyahut ta dediğimiz gibi mevcut kiraya verdiği çay ocağını geriye çekerek geniş bir kiralama sistemi yapar diye düşüncesindeyiz. 

 

 

 

bulancakhaber.net olarak, Bulancak genelinde bulunan tüm mevcut Cami Yapma ve Yaşatma Derneklerini para kazanmaya değil, camisinin çevresini korumaya ve ölen cemaatlerinin hiç para vermeksizin defin işlerini yapmaya davet ediyoruz. İşte o zaman siz gerçekten bir dernek olursunuz.  

 

ETİKETLER : Değişim bu mu ? bulancak haber giresun haber bulancak giresun recep yakar belediye camii yapma yaşatma derneği
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi