GİRESUN, OZAN ARİF’İN CENAZESİNE KATILDI.


Bu haber 2019-02-16 19:18:01 eklenmiş ve 1964 kez görüntülenmiştir.

 

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ozan Arif’in son yolculuğuna,  cenazesine katılmak üzere  Giresun dan Samsun’a gittiler.

 

 

 

Ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif, 13 Şubat Çarşamba günü tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti. Ozan Arif için Samsunda düzenlenen törene Emekli Maarif Müfettişi Ahmet Kurdoğlu, Küçüklü Köyü Muhtarı Ömer Faruk Kurdoğlu, BBP Bulancak İlçe Başkanı Esnaf Hasan Karataş ve Bulancaklı esnaf Abdullah Kurdoğlu ile Sinan Padar cenaze törenine katıldılar.

 

 

Ozan Arif'in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi'ndeki evinde helallik veren ve Büyük Cami'ye giden Bulancaklılar cami önünde çok sayıda sevenleri ile buluştular. Ozan Arif, öğle namazını müteakip binlerce kişi tarafından kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

 

 

Cenaze törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, eski Bakan Yaşar Okuyan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, ünlü sanatçı Uğur Işılak, Karadenizli türkücü İsmail Türüt ve çok sayıda yurdun birçok noktasından vatandaşlar katıldılar.

 

 

 

Ozan Arif için Samsunda düzenlenen törene katılan, Emekli Maarif Müfettişi Ahmet Kurdoğlu, Küçüklü Köyü Muhtarı Ömer Faruk Kurdoğlu, BBP Bulancak İlçe Başkanı Esnaf Hasan Karataş ve Bulancaklı esnaf Abdullah Kurdoğlu ile Sinan Padar, cenaze töreninde oldukça duygulandıklarını Türkiye’nin bir çok bölgesinden binlerce insanların katıldığı törende Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde doğan Ozan Arif’e son görevini yerine getirmek ve helallik verip almanın huzuru içinde taziyede bulundukları öğrenildi.

 

Ozan Arif;

 

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949'da doğdu. Babası yörenin sevilen simalarından rahmetli Muharrem Çavuşun (Muharrem Şirin) oğlu Mehmet Bey, annesi Fatma hanım da, yine komşu köy Demirözü'nden aynı şekilde sevilen rahmetli Gençağa Eşkünoğlu'nun kızıdır.

Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Perşembe İlköğretim Okulundan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup yazları rençperlik yapan bir öğrenci idi. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun'da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur. Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun'da Devgeriş köyüne tayin oldu. 1972 yılında yine aynı köyde stajyerlik yapmakta olan ve ona ömrü boyunca en büyük desteği veren Süheylâ hanımla evlendi. Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere dokuz yıl hizmet vermiştir.

Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandır. Söylediği türküler akıcıdır. Türkülerinde Türk Milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü ozandır. Ülkücü camiada Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak, Ali Kınık ve Atilla Yılmaz ile birlikte en bilinen simalardandır.


Ozan Arif 13 Şubat 2019 tarihinde tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. 

 

Kaynak ; https://www.antoloji.com/ozan-arif/hayati/

 

ETİKETLER : GİRESUN OZAN ARİF’İN CENAZESİNE KATILDI bulancak haber giresun haber bulancak giresun ahmet kurtoğlu BBP hasan karataş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi