Esnaf, Mangal bizim kaderimiz olmasın.


Bu haber 2019-01-23 12:08:22 eklenmiş ve 1792 kez görüntülenmiştir.

 

bulancakhaber.net’in 2017 de “Cumhurbaşkanı’ndan müjde” Başlıklı haberimizin ardından geçen zaman zarfı içinde doğal gaz yakamadık ama mangalla ısındığımız görüldü.

 

 

O tarihte Giresun Valiliği yanında düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulancak ve Espiye halkına müjdesine şahit olan bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, gelinen süreçte doğal gazı değil ama mangal ile ısınan esnafın görüntüsüne 2019 yılında şahit oldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisi seneye bu iki ilçenin doğal gaz getireceğinin müjdesini veriyorum dediği açıklamayı o günkü yazısında 13. 04. 2017 tarihinde yapılan bu açıklamayı okuyucularının not almasını isteyerek bu günün takipçisi olacaklarını açıklamıştı. Bugün 20.01.2019 tarihinde Hükümetin açıklamasının ardından Bulancak Hükümet Caddesi esnafının mangal ile ısınmasını görüntüleyen Yaşar, “Hükümet 2019’da Doğal gaz yanacak dedi amma esnaf ise mangal yakıyor” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’a yaptığı ziyarette özellikle Espiye ve Bulancak ilçelerinin 2019’da Doğal gaz yakacaklarını müjdelemiş ve büyük sevinç yaşatmıştı. Bu gün 22 Ocak 2019 Bulanacak Hükümet Caddesi’nde esnaf mangal ile ısınıyor. Özellikle Türkiye’de son yıllarda sürekli artan elektrik fiyatları, soğuk kış günlerinde ısınma sorunu yaşayan birçok esnafı mangal yakmaya ve kullanmaya yönelttiği görüldü. Hükümetin açıklamalarına karşın, Hükümet Caddesi Mangal yakarak içinde bulundukları durumu objektiflere böyle yansıttı. Hatta mangalda yakacağı közü bile bahçesinin odunundan elde eden Selim Sırrı Sönmez’in bu konuda esnaf arkadaşları arsında Mangalın Profesyonel Doktoru olarak nitelendiriliyor.

 

 

bulanmcakhaber.net Bulancak Hükümet Caddesi esnaflarından Feza Elektronik sahibi Özcan Karakaya, Sema Kırtasiye sahibi Selim Sırrı Sönmez ve Dört Yol Kasabı Ethem ile oğlu Hamdi Yılmaz ‘ı mangal başında görüntüledi. Hükümet Caddesi esnafı iş yerlerini mangal ile ısıtarak işletmelerine ekonomik girdi sağladığını açıkladılar. Mangalın Profesyonel Doktoru Selim Sırrı Sönmez yaptığı açıklama da şunlara değindi. Sönmez, “İş yerinin klima ile birlikte her ay kış ortalamasında 350-400 civarında gelen elektrik ödemesini 72,50 kuruşa düşürdüm” dedi. Feza Elektronik Özcan Karakaya ise, “televizyon tamiri yaparken mangalda sırasıyla elimi ısıtarak daha hassas çalışıyorum” dedi. Dört yol kasabı Ethem Yılmaz da işlerin azlığında oğlu Hamdi Yılmaz ile mangal başında mangalda ısınarak hoş sohbet yapıyoruz” açıklamalarında bulundular.

 

 

Bu durum karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulancak halkına verdiği müjdenin yerine getirmesini istediler. Mangal bizim kaderimiz olmasın dediler. 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Mangal bizim kaderimiz olmasın BULANCAK HABER GİRESUN HABER BULANCAK giresun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özcan karakaya selim ethem hamdi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi