Görele Belediyesi’ni örnek alın


Bu haber 2019-01-07 14:24:06 eklenmiş ve 1443 kez görüntülenmiştir.

 

Sıfır Atık Projesi Giresun Görele’de uygulamaya geçti.

 

Görele Belediyesi tarafından Kaymakamlığın destekleriyle başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Görele’de uygulamaya geçtiği bu çalışmayı diğer belediyelerinden örnek alınması istendi.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar “Sıfır Atık Projesi” kapsamında evinde plastik ve naylon atıkları bir poşete, diğer kağıt ve geri dönüşüm oluşacak kartonları başka bir poşette toplarken cam atıkları da başka bir poşette toplayarak sıfır atık projesinew katıldı. Fakat bir günlük çalışmasının gün başında evde topladıkları atıkları ilçe genelinde bu konuda çalışma olmadığı için genel çöp konteynerine koymak zorunda kaldığı objektiflerimize böyle yansıdı. 

 

 

Oysa Giresun Görele Belediyesi bu “Sıfır Atık Projesi” ‘nı ilk olarak Görele Hükümet Konağı yanına metal atıklar, cam atıklar, kağıt atıklar, plastik atıklar çöp konteynerlerini yerleştirdi. Ayrıca ilçe genelinde uygulanacak bu proje köyleri de kapsayacak şekilde olacağı belirtildi.

 

 

 

Öte yandan bu konu hakkında Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, projeye önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak bir açıklama yaptı. Erener, “Vatandaşlarımızın ülkemize her konuda sahip çıkmaları için bilinçli tüketici ruhunun kazandırılması, ambalaj atıklarının azaltılması, oluşan atıkların da kaynağında ayrıştırılması ve ekonomimize geri kazandırılması için herkese büyük görevler düşmektedir” dediği öğrenildi.

 

 

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar “Sıfır Atık Projesi” konusunda ise, Yaşar, “toplumumuzun da bu konuya duyarlı olacağı kanaatindeyim. Halkımızı öncelikle okullarımızdaki öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmemiz gerekmektedir. Kendi evimde başladığım bu kampanyayı toplayacak alan olmadığından dolayı yerel yönetimleri çok acil olarak alt yapının oluşması için göreve davet ediyorum” dedi. 

 

ETİKETLER : Görele Belediyesi örnek alın bulancak haber giresun haber bulancak giresun tolga erener sıfır atık projesi başkan recdep yakar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi