Giresun Bulancak ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yönetimi, öğrencilerinde tarih bilincinin oluşması amacıyla sınıf kapısının dış kısmına, tarihe yön veren önemli şahsiyetler ile devlet büyüklerinin fotoğraf ve biyografilerini yerleştirdi.
Uygulamayla çocuklar teneffüslerde sınıf kapılarından gördüğü Mevlana'dan Nene Hatun'a, Osman Gazi'den Atatürk'e, Kanuni Sultan Süleyman'dan Yıldırım Bayezid'e, Fatih Sultan Mehmet'ten Abdülhamid Han'a kadar birçok padişah ve tarihe yön veren önemli şahsiyetlerin bilgisi ışığında sınıflarına giriyorlar.
bulancakhaber.net olarak okulu ziyaret ettik. Mehmet Akif Ersoy Okul Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı, öğrencilerinin bu uygulamadaki amaçlarının tarih bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Uygulamanın öğrencilere çok faydalı olduğu genelde boş vakitlerinde sınıf kapılarını gezerek edebiyatcılar ve tarih hakkında bilgi edindiği vurgulandı.
Ayrıca sadece sınıf kapıları değil binanın katlarına da isimler vererek eğitimimizi görsel, işitsel şekilde kalıcı eğitim sundukları görüldü. Bu uygulamanın öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından oldukça beğenildiği açıklandı.
Öte yandan bu uygulamalar yapılırken Bulancak Mehmet ASkif Ersoy Orta okulu tüm izinler ve yazışmalar yapılarak alınan izinle hafta sonunu sosyal ve görsel etkinlik kapsamında Trabzon’a gezi düzenlediler. 7-H ve 7-B öğrencileri Mahmut Yakasız, Zafer Turan ve Yaşar Bekçi öğretmenleriyle birlikte Trabzon’da Ayasofya Cami, Atatürk Köşkü, Forum AVM, Trabzon stadından oluşan Trabzon gezilerini gerçekleştirdiler.
|