Giresun Mezarlıklar Müdürlüğünü “ÖRNEK” alın


Bu haber 2018-11-21 14:36:29 eklenmiş ve 1495 kez görüntülenmiştir.

 

bulancakhaber.net’in 2015 yılında kaleme aldığı “Yeni Mezarlığa, Bu konteyner yeterli gelmez” haberimizin ardından geçen zaman zarfı içinde Bulancak Yeni Mezarlığı’nda gasilhane ancak bu kadar yol alınabildi.

 

 

 

Daha öncesinde kaleme aldığımız mezarlıkta sorun halen çözülemediği ve Bulancak yeni mezarlığındaki bir türlü bitmeyen Gasilhane inşaatını durumu yeter artık dedirtti. Yeni mezarlıkta kabir ziyaretine gelenlerin umumi tuvalet ve genel ihtiyaçları yanı sıra mezar temizliği için yardımcı olacak ekip ve ekipmanın bölge halkına sunulması bekleniyor. Özelikle Bayram öncesinde ziyaret edilen ve mezarlıkta yapılacak çalışma ile kabir ziyaretine gelenlerin umumi tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir alanın bulunmamasını büyük sorun olarak göstermiştik.

 

 

Oysa bu konuda hemen yanı başımızda Giresun ilinde Giresun Belediyesi Bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar Müdürlüğü’nün “Görev alanları” olarak açıkladığı çalışmayı Bulancak ilçe Müftülüğü ve Bulancak Belediye Başkanlığının da örnek almasını ve uygulamasını diliyoruz.

 

Giresun Belediyesi Bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar Müdürlüğü’nün öncelikli hedefi;

 

Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın cenaze defin işlemlerini sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapmak amacıyla, 7 gün 24 saat gerekli tedbirleri alarak hizmetin devamını esas kılmaktadır.

 

Belediyemiz sınırları içinde veya dışında meydana gelen  ölümlerin belgelenmesi durumunda cenaze nakil ve cenaze yıkama işlemlerini bay ve bayan personellerimiz tarafından gerek yıkama aracığıyla evlerinin önünde, gerekse belediyemizi gasilhanesinde ücretsiz olarak yıkanmaktadır.

 

Cenazelerde vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ücretsiz din görevlisi temini yine ücretsiz olarak çadır, çay, şeker, yiyecek ikramı müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

 

 

Belediyemiz mücavir alanları içerisinde bulunan memur şehir mezarlığımız ve 12 mahalle mezarlığımızın bakımı, temizliği ve onarımını müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

 

 

İşte tam bu noktada bulancakhaber.net Bulancak’ta uzun zamandan bu yana devam eden Gasilhane’nin neden halen hizmete girmediğini kamuoyu adına yetkililere soruyoruz. Bulancak Yeni mezarlığında bir türlü bitmeyen Gasilhanesi’nin şu andaki son durumunu siz değerli okuyucularımızla dıştan çekilen fotoğrafla paylaşıyoruz. Bu konuda yetkilileri basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca eski mezarlıkta da aynı çalışmayı bekliyoruz.

 

 

ETİKETLER : Giresun Mezarlıklar Müdürlüğünü ÖRNEK alın bulancak haber giresun haber bulancak giresun ilçe müftülük belediye
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer VEFAT İLANI haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi