Cumhuriyet Bayramı İlçe Stadyumu’nda kutlandı.


Bu haber 2018-10-29 15:07:35 eklenmiş ve 1735 kez görüntülenmiştir.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Giresun ve Bulancak’ta çeşitli etkinliklerle birlikte kutlandı.

 

 

28 Ekim Pazar günü Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri, 29 Ekim Pazartesi günü saat 09.300’da Bulancak ilçe Stadyumu’nda gerçekleştirilen kutlama töreniyle devam etti.

 

 

 

Atatürk Stadyumundaki tören, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman,  Askeri, Mülki erkanın yanı sıra gaziler, öğrenciler ve bölge halkının katıldılar.  Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Cumhuriyet Baş savcı vekili Tufan Ahmet Zubi, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem’ın öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamalarıyla başladı.

 

 

Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü ve beraberindekilerin şeref tribünündeki yerlerini almasından sonra program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

 

 

 

Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında, ,Üncü, “sevgili Bulancaklılar, çok değerli mesai arkadaşlarım. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz sevgili öğrenciler, hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün milli varlığımızın temelini oluşturan vatanımızın bütünlüğünü sağlayan kültür ve uygarlık dünyasına Türk'ün Milli değerlerini kabul ettiren Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümüne ulaşmanın engin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Şanlı sayfalarla dolu tarihimizin onur çiçeği, Milli Egemenliğimizin en büyük Bayramı onu sonsuza kadar Yaşatmaya ant içmiş olan yüce Türk milletine kutlu olsun...” dedi.

 

 

Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, konuşmasının son sözleri ise şu şekilde oldu. Üncü, “Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk ve onun dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi minnet ve rahmetle bir kere daha anıyorum. Güzel Bulancak’ın güzel insanlarının, gücünü asil kanından alan Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi.  Programa Kaymakam eşi Hanımefendi Serap Üncü ve küçük kızı Selin henımefendi bayram coşkusunu birlikte yaşadıkları objektiflerimize yansıdı.  

 

 

 

 Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü ’nün konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi ve  Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlamaları Halk oyunlarının yer aldığı folklor gösterilerinin ardından okulların tören geçişiyle sona erdi.

 

ETİKETLER : Cumhuriyet Bayramı İlçe Stadyumu’nda kutlandı bulancak haber giresun haber bulancak giresun Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü İlçe Cumhuriyet Başsavcı vekili Tufan Ahmet Zubi ve Belediye Başkan Yardımcısı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi